Türkiye reklamı 'Home of Unye' dünya üçüncüsü oldu

Ünye Belediyesi’nin yaptırdığı, Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye’nin turizm konsepti “Turkey Home“ kapsamında değerlendirdiği Home of Unye filmi, AdForum’un “Bu Ayın En İyi Seyahat ve Turizm Reklamları” arasında Milano, Las Vegas, Montreal ve Şili reklamlarıyla birlikte ilk 5’e girerek 3. sırada yer aldı.

GİRİŞ 18.06.2018 12:56 GÜNCELLEME 18.06.2018 13:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Doğası kadar insanı, mutfağı ve tarihiyle de büyük zenginliklere sahip olduğunu vurgulayarak, hem Türkiye’den hem de dünyanın dört bir tarafından turist çekmek isteyen Ünye, iddialı bir reklam filmiyle ekranlarda yer aldı. 

Gezi bloğu yazarı bir annenin ailece çıktıkları Ünye gezisindeki izlenimlerini aktaran film, şehrin güzelliklerini sıcak bir hikâye örgüsüyle anlattı. Blog yazarı annenin ağzından anlatılan hikâyede, Ünye’yi ilk defa ziyaret edecek olanları yeşilin gölgesinde, mavinin ötesinde bir dünyanın beklediği dile getirildi. 

 

 

Kurtulmuş: Şehir pazarlaması ülke pazarlamasının önüne geçmiştir

Ünye’nin gezilecek görülecek yerlerini, tadılacak lezzetlerini bütün canlılığıyla yansıtan film için Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla bir gala düzenlenmiş, Bakan bu galada “Ünye ülkemizin güzel bir şehri ve Ordu’nun giriş kapısıdır. Ünye’yi ve projede emeği olan tüm arkadaşları bu çabalarından dolayı kutluyorum. Ortaya gerçekten güzel bir iş çıkmış. Dünyada artık şehir pazarlaması ülke pazarlamasının önüne geçmiştir. Türkiye’de de bu tür yerel projelerin bu profesyonellikte hayata geçirilmeleri lazım. Şehirlerimizin standart tanıtım filmlerinin ötesinde, bunun gibi duygulara hitap eden, hedef kitlede albeni oluşturan, davetkâr pazarlama iletişimi faaliyetlerine ihtiyaçları var. Ünye’nin yaptığını başka şehirlerimiz de yaparsa Türkiye’nin dünyada markalaşması sürecine hep birlikte hizmet etmiş olacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Tecrübeli reklamcı A. Selim Tuncer tarafından geliştirilen, Ünye Belediyesi ve Ünye Tanıtım Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen projenin konsepti ve senaryosu Genna İstanbul’a ait. Yapımını ShortCut’ın üstlendiği filmin yönetmen koltuğuna ise Burak Yıldırım oturdu. Filmin müziklerini ise usta müzisyen Yücel Arzen yaptı. 

Reklam filmi Türkiye’de ekranlarda yer aldıktan sonra büyük beğeni toplarken, AdForum’da da dünyanın en iyi seyahat reklamları arasında ilk üçte yer aldı. Dünyanın her yerinden en iyi turizm ve seyahat reklamlarının sıralandığı AdForum’da 180 binin üzerinde reklam yer alıyor. 

YORUMLAR 3
  • ünyelitiz 5 yıl önce Şikayet Et
    ben ünyedeyim bilmesem inanırım ama en berbat deniz burda dalga-yosun-denizanası sürüleri -trafik-veeeeee gıcık esnafı daha ne olsun gelinde görün
    Cevapla
  • garip 5 yıl önce Şikayet Et
    sen evvela ünyeliyiz kelimesini doğru yazmayı öğren
    Cevapla
  • Oney 52.5 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce kendine bak anlattigin gibi değil boşuna karalama bilmedigin yeri
    Cevapla