İŞKUR'dan 500 bin üniversite mezununa istihdam! Başvuru şartları ve detayları?

İŞKUR kapsamında 500 bin üniversite mezununu iş sahibi yapılacak programın ayrıntıları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapıldı. İşte detaylar…

İŞKUR'dan 500 bin üniversite mezununa istihdam! Başvuru şartları ve detayları?
İŞKUR'dan 500 bin üniversite mezununa istihdam! Başvuru şartları ve detayları?
GİRİŞ 27.06.2018 09:23 GÜNCELLEME 28.06.2018 09:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, işsizliğe son verilmesi için 500 bin üniversite öğrencisine asgari ücret ile iş imkanının verileceğini belirtti. Her yıl yapılması beklenen 100 bin alım ile birlikte 2023 yılına kadar üniversitelerde eğitim görmekte olan 18 ile 25 yaş arası gençlere sigortalı ve asgari ücret maaş ile çalışabilecekleri ortam hazırlanacağı söylenirken 500 bin kişiye imkanın verileceği belirtildi. Buna göre 18 ile 25 yaş arasında olan üniversite okuyan üniversite öğrencileri için her sene 100 bin kişiye asgari ücret tutarında maaşlı iş verilecek. Peki iş imkanları nerelerde sağlanacak? Detaylar neler?

500 BİN ÜNİVERSİTELİYE İSTİHDAM!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan duyuruda 2023 yılına kadar 81 ilin üniversitelerinde eğitim görmekte olan 18 ile 25 yaş arası gençlere sigortalı ve asgari ücret maaş ile çalışabilecekleri ortam hazırlanacağı söylenirken 500 bin kişiye imkanın verileceği belirtildi. Buna göre 18 ile 25 yaş arasında olan üniversite okuyan üniversite öğrencileri için her sene 100 bin kişiye asgari ücret tutarında maaşlı iş verilecek. Söz konusu bu işler yaz tatillerinde yapılacak ve daha çok eğitmenlik, yaşlı bakım, sosyal hizmetler, ağaçlandırma, çevre düzenlemesi vb. gibi alanlarda olması bekleniyor.

İŞSİZ KALMAYACAK!

Uzun süre işsiz kalanlar "işe dönüşü hızlandırma" programına alınacak. Toplam 2.2 milyon gence işgücü piyasası eğitimi verilecek. 2023'e kadar Türkiye'deki bütün üniversitelerdeki 18-25 yaş arasındaki öğrenciler ilk kez sigorta sistemine dahil edilmiş olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İŞKUR'un yaşama geçireceği programın 7 milyon üniversite öğrencisi için bulunmaz fırsat olduğunu söyledi. Öğrencilerin eğitim aldıkları şehirlerde okurken hizmet etmiş olacaklarını anlatan Sarıeroğlu, "Hem gençlerin enerjisinden yararlanılacak hem de okul hayatlarına maddi olarak katkı sağlanacak" dedi. Gençler okudukları üniversitelerin bulunduğu illerde İŞKUR'un düzenlediği programlara katılacak. Sigortaları 18-25 yaş arasında başlayacak. Yine bulundukları illerde öğrencilerle ilgili açılacak kurslarda eğitmenlik yapmaları sağlanacak. İŞKUR yayımlayacağı ilan ile gençlerin başvurusunu alacak. Nitelikli istihdam için 10 bin liralık kupon modeli de temmuz ayı itibarıyla başlıyor.

YORUMLAR 3
  • Rabia 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman başlayacak.Tam tarihi var mı
    Cevapla
  • Fatma 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizler faydalanabilecek miyiz 30 yaşındayım ve üniversite okuyoruz
    Cevapla
  • Sn 5995@.mail .com 5 yıl önce Şikayet Et
    Inanniyoruuuz
    Cevapla