Üniversite adayına ayda 700 lira

YÖK üniversite sınavına girecek öğrencilere burs müjdesi verdi. Stratejik alanları tercih eden başarılı öğrencilere ayda 700 lira burs verilecek.

Üniversite adayına ayda 700 lira
Üniversite adayına ayda 700 lira
GİRİŞ 17.06.2018 08:44 GÜNCELLEME 17.06.2018 08:44

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Yekta Saraç, üniversite sınavına girecek 2 milyon öğrenciye burs müjdesi verdi. Stratejik alanları tercih eden başarılı öğrencilere aylık 700 TL burs verilecek. Burs verilecek bölümlere Veterinerlik, Uzay ve Astronomi bilimleri de eklendi. Türkiye için gelecekte stratejik olacak ve uzman yetiştirilmesi öncelikli olan bölümleri tercih eden öğrencilere burs programı başlattı. 23 bölüme uygulanan burs programı bu sene 36 bölüme çıkarıldı. Aylık 700 TL burs verilecek burs için tek şart ise ilgili bölümleri ilk üç tercih olarak yapmak. Önümüzdeki yıl, yani 2018-2019 eğitim öğretim yılı için YÖK Başarı Bursu verilen lisans programları kapsamına 5 lisans programını daha eklendi. Veteriner Fakülteleri ile birlikte Astronomi ve Uzay Bilimleri', 'Uzay Bilimleri ve Teknolojileri', 'Hidrojeoloji Mühendisliği' ve 'Tohum Bilimi ve Teknolojisi bölümleri de burs kapsamına alındı. Burs verilecek bazı bölümler şunlar:

BURS VERİLECEK BÖLÜMLER
Temel bilimler programlarında; biyoloji, fizik, kimya, matematik programlarına, ziraat programlarında; bahçe bitkileri, bitki koruma, bitkisel üretim ve teknolojileri, biyosistem mühendisliği, gıda teknolojisi, hayvansal üretim ve teknolojileri, kanatlı hayvan yetiştiriciliği, organik tarım işletmeciliği, süt teknolojisi, tarım ekonomisi, tarım makineleri ve teknolojileri mühendisliği, tarımsal biyoteknoloji, tarımsal genetik mühendisliği, tarımsal yapılar ve sulama, tarla bitkileri, toprak bilimi ve bitki besleme, ziraat mühendisliği programları, orman endüstrisi mühendisliği....