Yunanlar Türkiye'ye akın etti! Adeta yağmaladılar

Her yıl Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden Yunanistan’ın Midilli Adası’na çok sayıda Türk vatandaşı geçiş yaparken, bu bayramda tam tersi bir durum yaşandı. Euronun yükselişini fırsat bilen Yunan turistler alışveriş için Ayvalık'a akın etti.

Yunanlar Türkiye'ye akın etti! Adeta yağmaladılar
Yunanlar Türkiye'ye akın etti! Adeta yağmaladılar
GİRİŞ 16.06.2018 11:24 GÜNCELLEME 16.06.2018 11:26
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ayvalık Deniz Hudut Kapısı’ndan Türkiye'ye girişte bu bayram daha önce yaşanmayan bir hareketlilik söz konusu. Yunanistan’ın Midilli Adası başta olmak üzere Ege’deki adalardan alışveriş için Türkiye'ye gelen Yunanlar yoğunluğa neden oldu.

KOMŞUDAN AKIN VAR

 

 

Alışveriş için Türkiye'yi tercih eden Yunan turistler feribotları doldurdu. Ayvalık'taki semt pazarına akın eden yüzlerce Yunan vatandaşı, pazar filelerini doldurup evlerine öyle döndü.

EURO ALIŞVERİŞİ

Midilli halkının Ayvalık’taki semt pazarlarına akın ettiğini belirten Fatih Jale, “Midilli’den Ayvalık’a geliş sayısı çoğaldı. Avro’nun Türk Lirası karşısında yüksek olması nedeniyle tüm alış verişlerini Ayvalık’tan temin etmek isteyen Midilli halkı feribotları doldurmaya başladı.'' dedi.

FERİBOTTA OTURACAK YER KALMADI

Geçtiğimiz Perşembe günü Ayvalık’ta kurulan bölgenin en büyük semt pazarına 400 Yunanlı geldiğini de belirten Jale, ''Bunların hepsi de akşam seferimizde Midilli’ye dönerken yaptıkları alışverişlerle dolu dolu döndü. O kadar çok alışveriş yapmışlardı ki, feribotta adeta oturacak yer kalmamıştı. Hele hele şimdilerde daha çok inşaat malzemesi üzerine çelik kapı, seramik, mutfak dolapları, gardıroplar, mobilya gibi alışverişi yapıyorlar. En çok da giyim eşyalarını tercih ediyorlar” diye konuştu.

 

YORUMLAR 7
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Yüz defa dedim ! Türk lirasını dövize değil altına endeksleyin diye. Yapmayın Allah cc aşkına. Biliyorum Merkez Bankasının 55% devletin- 36% ismi gizli tutulan siyonistlerin- 9% chp sgk kızılay vs ' e ait!!! Bu zamanında Cumhuriyet Halk Partisi nin ihanetlerinden biridir.
    Cevapla
  • Ertan 5 yıl önce Şikayet Et
    200 tl 1gr sltına eşitle demek istiyor arksdaş
    Cevapla
  • Saçmalık 5 yıl önce Şikayet Et
    Hem söylediğin şey saçmalık Türkiye’de altın fiyatı zaten dolarla paralel çünkü dolarla alıyorsun altını.Hiç dikkat etmiyor bu millet anlamıyom dünyada altının fiyatı aynı bizde yğkseliyor niye çünkü dolar artıyor.
    Cevapla
  • .:. .:. .:. 5 yıl önce Şikayet Et
    Bretton woods anlaşmasından ve petro-dolardan haberin yok mu?Öyle kafamıza göre biz tl'yi altına endeksledik diyemeyiz.
    Cevapla
  • salih 5 yıl önce Şikayet Et
    dolar eroo almıyacaksın tl.alacaksın...
    Cevapla
  • Evad ı Fatihan 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah ecebinin oyununu ecnebiye bozdurur böyle. Piyasaya giren döviz, dövizi aşağı doğru çeker
    Cevapla
  • yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    5 liralık malın 1 lira oldu....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle