IMF ve Dünya Bankası Türkiye’ye emanet

Büyümesiyle göz kamaştıran Türkiye, global oyun kurucular arasına yerleşti. 1 Kasım 2018 tarihinde IMF İcra Direktörlüğü görevini üstlenecek Türkiye, 2020-2024 yılları arasında da Dünya Bankası İcra Direktörlüğü’nü ilk defa yürütecek. Türkiye 5 yıl boyunca dünya ekonomisine yön veren ülke olacak.

IMF ve Dünya Bankası Türkiye’ye emanet
IMF ve Dünya Bankası Türkiye’ye emanet
GİRİŞ 15.06.2018 14:37 GÜNCELLEME 15.06.2018 14:37
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

AK Parti son 16 yılda ekonomide sağladığı büyük reformlar sayesinde Türkiye’yi dünyanın en büyük 17. ekonomisi yaptı. Birçok dünya devinde büyüme yavaşlarken, her türlü oyuna rağmen dimdik ayakta duran ülkede büyüme yüzde 7,4 olarak gerçekleşti. Tüm bu başarı ülkeyi oyun kurucular arasına yerleştirdi.

OYUN KURUCU ÜLKEYİZ

 

2013 yılında IMF’ye borcunu tamamen kapatan Türkiye, IMF’nin para almak için kapısında yatan ülke konumundan IMF’ye borç veren ülke oldu. Bu ekonomik reformlar sayesinde Türkiye’nin IMF’de kotası arttı ve 2014-2016 yılları arasında ilk defa IMF İcra Direktörlüğü görevine getirildi.

IMF POLİTİKALARINI TÜRKİYE BELİRLEYECEK

Türkiye 4 yıl aradan sonra ikinci kez IMF’nin ana yönetim organı olan 24 üyeli İcra Direktörleri Kurulu’nda tekrar İcra Direktörü olarak yer alacak. 1 Kasım 2018 tarihinde göreve gelecek olan Türkiye, küresel ekonomideki gelişmeleri takip edecek ve bu gelişmelere aktif bir şekilde yön verecek. Böylece IMF’nin 20 yıl önce verdiği paralar yüzünden Türkiye’nin içişleri politikalarına kadar yön verilirken şimdi diğer ülkelere Türkiye müdahale edecek.

Öte yandan Türkiye, IMF’nin ardından Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu’nda da ilk defa yer alacak. 10 Ekim 2014 tarihinde imzalanan yeni “Ülke Grubu Anlaşması” ile Türkiye, Dünya Bankası nezdinde 2014-2016 yılları arasında İcra Direktörü Vekili görevini üstlenmişti. 2020-2024 yılları arasında ise Türkiye Dünya Bankası İcra Direktörü görevini üstlenecek. Böylece Türkiye 2018-2024 yılları arasında hem IMF bazında hem de Dünya Bankası bazında küresel ekonomiye yön veren ülke olacak.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 16
  • Ahmet duran 5 yıl önce Şikayet Et
    Bazı insanlar yurt dışına gider dil bilmediği halde derdini anlata bir benim anlamadığım memleketimizde herkez türkçe konuşuyor. Nasıl doğruları anlamak ta zorlanıyorlar
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    o zaman ilk is yunan in kafasina cökmek olsun ve hemen ardindan italya avusturya diye takip edelim
    Cevapla
  • halk 5 yıl önce Şikayet Et
    emekli maaşlarının duşuk olması ,2001 yılından önceki hukumetlerın suçudur,oy uğruna sgk yı batırdılar, bizim ülkemizde 8 milyon emekli olduğu zaman ingilterenın 60 milyon cıvarı nüfusu var,ngilterenın 2 milyon emeklisi vardı ,ayrıca bizde emekli olanlar ,yıpranma vs gibi para alıyor ,avrupada böyle bir ülke yok ,almanyayı bir bakın ne ikramiye ne yıpranma çalışan aylığını alır ,emekli olanda aylığını alır ,bizim gibi işverenle işçi karşı karşıya gelmez ,ülkemizde üretim,sanayii,olmayışının ana nedeni de budur ,bir işveren 10 işçi çalıştıracak bir fabrika yapsın 25 sene sonra çalıştırdığı işçilerın tazminatını ödeyebilmek için fabrikayı satması lazım
    Cevapla
  • bilim 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu sömürü işini bize öyle öğrettilerki artık bu işi bizde yapabiliriz o duruma geldik.şu memlekette yıllarca çalışıp emekli olup binikiyüz tl maaş alan insanlar var.acaba neyi öğrettiler bize sömürüyümü yoksa ekonomik gelişmeyimi.
    Cevapla
  • he he !!! 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekönomideki müthiş gidişatın nihayi sonucu olarak: İmf ile yeniden başlayacak ilişki için usturuplu bir kılıf hazırlanıyor bence!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle