500 bin üniversiteliye yaz işi

500 bin üniversiteliyi iş sahibi yapacak programın ayrıntıları netleşti. Şehirlerinde asgari ücretle iş imkânına kavuşan gençlerin sigortası da başlatılacak

500 bin üniversiteliye yaz işi
500 bin üniversiteliye yaz işi
GİRİŞ 15.06.2018 06:56 GÜNCELLEME 15.06.2018 07:00
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu gençlere yaz döneminde asgari ücretle iş imkânının ayrıntıları netleşti. "Gençler İçin Sosyal Çalışma Programı" kapsamında 500 bin üniversiteli gence yaz döneminde çalışma fırsatı yaratılacak. Gençler şehirlerin sosyal, coğrafi durumuna göre yaşlı bakımı, sosyal hizmetler, eğitmenlik, koçluk, folklor eğitmenliği, ağaç dikimi gibi işler yaparak bir yandan cep harçlığını biriktirecek bir yandan da toplum yararına çalışacak. Gençlere 1 aylık hizmetleri sonunda net asgari ücret tutarında ödeme yapılacak. Böylece, 7 milyon öğrencinin ilk sigortalılığı kamu yararına yaptıkları hizmetle başlayacak.

İŞİ OLMAYAN KALMAYACAK

Uzun süre işsiz kalanlar "işe dönüşü hızlandırma" programına alınacak. Toplam 2.2 milyon gence işgücü piyasası eğitimi verilecek. 2023'e kadar Türkiye'deki bütün üniversitelerdeki 18-25 yaş arasındaki öğrenciler ilk kez sigorta sistemine dâhil edilmiş olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İŞKUR'un yaşama geçireceği programın 7 milyon üniversite öğrencisi için bulunmaz fırsat olduğunu söyledi. Öğrencilerin eğitim aldıkları şehirlerde okurken hizmet etmiş olacaklarını anlatan Sarıeroğlu, "Hem gençlerin enerjisinden yararlanılacak hem de okul hayatlarına maddi olarak katkı sağlanacak" dedi. Gençler okudukları üniversitelerin bulunduğu illerde İŞKUR'un düzenlediği programlara katılacak. Sigortaları 18-25 yaş arasında başlayacak. Yine bulundukları illerde öğrencilerle ilgili açılacak kurslarda eğitmenlik yapmaları sağlanacak. Her yıl 100 bin genç sosyal çalışma programına dâhil edilerek toplumsal konularda farkındalık yaratılacak. Üç aylık program kapsamında devlet asgari ücret üzerinden de katkı verecek. Gençler, çocuk evleri, huzur evleri, belediyelerin sosyal donatı alanları, halk evleri kampları, bilge evlerinde çalışabilecek. Yine orman müdürlüklerinin fidan dikim işleri, tarım müdürlüklerinin organik tarım, yerel tohum gibi alanlarda ihtiyaç duyulan alanlar belirlenecek. İŞKUR ilana çıkaracak gençlerin başvurusunu alacak. Nitelikli istihdam için 10 bin liralık kupon modeli de temmuz ayı itibarıyla başlıyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 11
  • yp50 5 yıl önce Şikayet Et
    399 lu personelin vergi dilimini bi düzenleyin toru topu kamuda 60 -70 bin kişi
    Cevapla
  • Mert07 5 yıl önce Şikayet Et
    Staj sigortası ne oldu şimdi bunlarda öğrenci bizim sigorta tarihi hayal oldu onuda gündeme alsın reis
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş değil sadaka vermek as kaldı biz de sadaka verecegiz
    Cevapla
  • Helal Reis 5 yıl önce Şikayet Et
    Üniversiteliye sigortalı yaz işi.ihtiyacı olanlar için büyuk nimet.sağol.
    Cevapla
  • Yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen de sağol
    Cevapla
  • kamil 5 yıl önce Şikayet Et
    Siyasileri eş dost ve akraba çocukların güzel bir kıyak. Teşekkür ederiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle