Bakan Canikli duyurdu: AKINCI geliyor

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AKINCI ismi verilecek taarruz SİHA'ları için bir firmayla sözleşme imzalandığını, ilk teslimatın 2020'de yapılacağını açıkladı.

GİRİŞ 12.06.2018 13:24 GÜNCELLEME 12.06.2018 15:19
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

AA Editör Masası'na konuk olan Milli Savunma Bakanı Canikli, "AKINCI taarruz SİHA'sı aslında insansız savaş uçağına giden yolun son aşaması. F35'lerin insanlı son savaş uçağı olduğu kabul ediliyor. Artık bundan sonra yeni model insansız savaş uçağına geçiş şeklinde." dedi.

Milli Savunma Bakanı Canikli, çok namlulu roketatarları çok daha teknolojik hale getirmek ve dünyanın hiçbir ülkesinin sahip olmadığı şekilde onların mühimmatının da güdümlü hale getirilmesi için çalışma başlattıklarını belirterek, "Bu, teknolojinin son noktası. Sadece onun değil, fırtına obüsünün ve tank mühimmatının da güdümlü hale getirilmesi konusunda çalışmalarımız var." dedi.

 

Milli Savunma Bakanı Canikli, savunma sanayisi yatırımları için çok fazla mühendise ihtiyaçları olduğunu belirterek, dışarıdan kendisini bu alanda ispat etmiş beyinleri Türkiye'ye transfer ettiklerini bildirdi.

YORUMLAR 16
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Elektronik harp en önemli görevi olacak, Koral'ımız ile tecrübe edindik bununla daha iyisini yapacağız inşaAllah.
    Cevapla
  • Urfa 63 5 yıl önce Şikayet Et
    Haydi Türkiyem, bu alanda dünyadaki tüm boşluğu sen doldur, Siha(Akıncı) Gemisi de yapmalıyız.
    Cevapla
  • Reis 5 yıl önce Şikayet Et
    ccc. terörü bitirme kapasitesi var bu silahın. Tabi dış mihraklar bu silahın antisini yapacaklar. Bu sefer de biz daha iyisini yapacağız. ccc
    Cevapla
  • k ms 5 yıl önce Şikayet Et
    Acaba bazen bazı şeyleri gizli mi tutsak düşman ları mızın uyku ları kaçıyor da
    Cevapla
  • Levent 5 yıl önce Şikayet Et
    İmam hatipliler okumasın diye kat sayı cıkardılar ülkede cahil bir mühendis sürüsü peydahladı elektrik eletkronik fark etmez hiç bir bilgileri yok düz liseden gelip 3 yıl üni eğitimi sonra mühendis adam lisede 4 yıl eğitim gördüğü halde mühendis olamıyor du şimdi ülkede mühendismi yok var ama iş bilmiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle