SGK'dan ikramiye duyurusu

Sosyal Güvenlik Kurumu, bayramlardan önce emeklilerin kafasındaki karışıkılğı gidermek için 7 maddelik bir duyuru yaptı. Duyuruda kime hangi oranda ikramiye verildiği de açıklandı. İşte detaylar.

SGK'dan ikramiye duyurusu
SGK'dan ikramiye duyurusu
GİRİŞ 11.06.2018 12:00 GÜNCELLEME 11.06.2018 12:01
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

osyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, emeklilere yapılan 1000 TL'lik bayram ikramiyesi konusunda kafalarda oluşan soru işaretlerini gidermek için bir broşür hazırladı.

Broşürde, bayram ikramiyesinden kimlere ödendiği ve hangi oranlarda yapıldığına yönelik bilgiler yer aldı.

 

 

Toplam 7 maddeden oluşan broşürde, dul ve yetimlerin ikramiye oranlarına ilişkin de bilgi verildi.

İŞTE 7 MADDELİK O DUYURU

BAYRAM İKRAMİYESİ NEDİR?

Bayram ikramiyesi, Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde emeklilere ve Kurumumuzdan ilgili mevzuat kapsamında gelir veya aylık alan hak sahiplerine yapılan ödemedir.

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE ÖDENİR?

Ödemenin yapılacağı tarihte Kurumumuzdan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara ödenir. Ayrıca Kurumdan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenir.

BAYRAM İKRAMİYESİ TUTARI NE KADARDIR?

Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce ödenecek bayram ikramiyesi tutarı 1.000'er TL'dir. Bayram ikramiyesi başvuru şartı olmaksızın gelir aylık almakta olduğunuz banka hesabınıza yatırılmaktadır.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENİR?

Bayram ikramiyesi, Ramazan ve Kurban bayramlarından önce Kurumumuzca belirlenecek tarihlerde ödenir.

BİRDEN FAZLA AYLIK ALANLARIN BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEMESİ NASIL OLUR?

Birden fazla dosyadan gelir ve/veya aylık alan emekli ve hak sahiplerine en fazla ödemeye imkan veren dosya üzerinden ödeme yapılır.

Örnek 1; emekli aylığı ile birlikte vefat eden eşinden dolayı ölüm aylığı da alan bir emekliye, en fazla ödemeye imkan veren dosya üzerinden 1.000 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir.

Örnek 2; emekli aylığı ile birlikte %45 meslekte kazanma gücü kaybı oranı üzerinden sürekli iş göremezlik geliri alan bir emekliye, en fazla ödemeye imkan veren emekli aylığı dosyası üzerinden 1.000 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir. Emekli veya hak sahibinin vefatı durumunda hak edildiği halde ödenemeyen bayram ikramiyesi varislerine ödenir.

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLARA BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Vefat eden sigortalılarımızdan dolayı gelir ve/veya aylık almakta olan hak sahiplerinin bayram ikramiyesi ödemesi hak sahiplerinin hisseleri oranında ödenir. Örneğin; eşinin vefat etmesi nedeniyle yüzde 50 hisse oranı ile eşe, yüzde 25 hisse oranı ile yetim çocuğa ölüm aylığı ödenmesi halinde; 1.000 TL tutarındaki bayram ikramiyesi hak sahiplerine hissesi oranı esas alınarak ödeneceğinden, eşe 500 TL, yetim çocuğa ise 250 TL tutarında bayram ikramiyesi ödemesi yapılır.

SÜREKLİ İŞ GÖREMEZLİK GELİRİ ALMAKTA OLANLARIN BAYRAM İKRAMİYESİ TUTARI NE KADARDIR?

İş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri al makta olanlara, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödenir.

Örneğin; meslekte kazanma gucu kayıp oranı %25 olması nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara, 1.000 TL'nin %25'i oranında yani 250 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir. Bayram İkramiyelerinden herhangi bir kesinti yapılamaz.

YORUMLAR 14
  • arif 5 yıl önce Şikayet Et
    cevir kazi yanmasin. bu aciklama neden en bastan yapilmadi. her yerde 1000 tl diye lanse edildi sonra degisik miktarlar yatinca aciklama yap, hic etik degil.
    Cevapla
  • Murathan 5 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle katılıyorum
    Cevapla
  • işçi 5 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ucretliyede birşeyler yapılmadı yazıklar olsun oyumu CHP'ye vercem
    Cevapla
  • Hatice çetin 5 yıl önce Şikayet Et
    Engelli aylığı alanlara promosyon varmı.
    Cevapla
  • Öznur 5 yıl önce Şikayet Et
    Haksızlık bence de 1 tl dediğinde emekli her kese düşmesi gerekiyordu
    Cevapla
  • Ramazan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sürekli işgöremezlik geliri alan engelli vatandaşlar ada bayram ikramiyesi olan 1000tl yerine 250tl ödenmiş bunun acilen düzelmesi lazım bilginize Vatandaşlar mağdur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle