Erdoğan büyüme rakamlarını değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin büyüme rakamlarını değerlendirdi

Erdoğan büyüme rakamlarını değerlendirdi
Erdoğan büyüme rakamlarını değerlendirdi
GİRİŞ 11.06.2018 10:15 GÜNCELLEME 11.06.2018 10:20
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Erdoğan, "Türkiye ekonomisi 2018 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7,4 büyüdü. OECD ülkeleri arasında birinci, G20 ülkeleri içinde ikinci sıradayız. Dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olmaya devam ediyoruz" dedi.

 

2017 yılında yakalanılan yüzde 7,4'lük büyüme oranının ardından 2018 yılına da hızlı başlanıldığının altını çizen Erdoğan, "Tüm ekonomik saldırılara ve oynanan oyunlara rağmen, sağlam makro temeller üzerinde, güçlü büyümeye devam!" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 4
  • mesut 5 yıl önce Şikayet Et
    seninle gurur duyuyoruz sen oldugun surece hic bir endisemiz yok.
    Cevapla
  • ady 02 5 yıl önce Şikayet Et
    durmak yok yola devam
    Cevapla
  • Büyüme ne demek 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomik büyüme demek devlet başta olmak üzere ülke harcamalarını arttırdı demek. Bankalar her önüne gelen projeye para dagıtırsa devlet ve holdingler borç aldıkları parayı saga sola yatırırsa büyürsün. Ama bunun banka krizine yolaçacagı, enflasyonu uçuracagı yüzde 13 ten 17 ye geldi daha da uçacak venezuella gibi, mali disiplinin olmadığını gören yabancıları korkutup kaçıracagı vs kimsenin söylemediği gerçekler. Yaptığımız yatırım ve harcamalar çinin yaptığı gibi çok karlı fabrika yatırımı olursa anca o zaman sevinmeliyiz büyüme rakamına. Yoksa enflasyon ve milli paradaki deger kaybı yüz kat daha önemli.
    Cevapla
  • adem 5 yıl önce Şikayet Et
    yaw bütün dünya diyor siz büyüdünüz diye. bi seni inandıramadılar. biz türkiyenin 10 yıl - 20 yıl gerisini mukayese ediyoruz: BÜYÜDÜK... anladın mı? 20 önce bizim yollardan tek tük araba geçerdi. şimdi çift yön arabalar katar şeklinde. 2 şerit yetmiyor. 20 yıl önce bizim köyde tek tük otomobil vardı, şimdi herkesin otomobili var. daha çok örnek varda bu alan yazmaya yetmez...
    Cevapla