Bakan'dan emekli ikramiyesi açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinin eksik yatırıldığı iddiasına ilişkin "Bayram ikramiyesi ödemesinde de ilk gündem itibaren şunu ifade ettik, hisseleri oranında dul ve yetim aylığı alanlar ki bu emekli maaşı değildir, tekrar bunun altını çizmek istiyorum. Dul ve yetim aylığı alanlara ilgili kanundaki hisseleri oranında ödemelerini gerçekleştireceğiz." dedi.

Bakan'dan emekli ikramiyesi açıklaması
Bakan'dan emekli ikramiyesi açıklaması
GİRİŞ 10.06.2018 10:26 GÜNCELLEME 11.06.2018 06:22
Bu Habere 227 Yorum Yapılmış

Son günlerde bazı cumhurbaşkanı adaylarının emeklilere ödenmeye başlanan bayram ikramiyeleri üzerinden algı operasyonu yapmaya çalıştığına ve yanlış söylemler içinde olduklarına işaret eden Sarıeroğlu, "Bununla ilgili de bir sürü bilgi kirliliği ve algı operasyonları gerçekleştiriliyor. Şu anda emeklilerimizin tamamına net olarak bin lira ikramiye ödemesi gerçekleştirilmiş durumda. Dosya bazlı yaptığımız bir düzenleme bu. Bu dosya bazında her dosyanın bin lira olduğunu belirtmişiz. Burada herkese bin lira yatmış durumda." diye konuştu.

EMEKLİ İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI

 

 

Bakan Sarıeroğlu, ölüm aylığı ödemesi de gerçekleştirdiklerini aktararak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ölüm aylığı bağlarken de dosya bazlı bir çalışma vardır. Kişinin maaşı esastır. Bu maaş üzerinde eşine yüzde 50 oranında, anne ve babasına yüzde 25 oranında çocukları varsa yüzde 25 oranında bu ölüm aylığının dağıtımı söz konusudur. Bunların tamamı Sosyal Güvenlik mevzuatımızda ilgili maddede açıkça yazılmıştır. Bu bayram ikramiyesi ödemesinde de ilk gündem itibaren şunu ifade ettik, hisseleri oranında dul ve yetim aylığı alanlar ki bu emekli maaşı -değildir.  Tekrar bunun altını çizmek istiyorum. Dul ve yetim aylığı alanlar ilgili kanundaki hisseleri oranında ödemelerini gerçekleştireceğiz. Yine iş kazasına maruz kalan kardeşlerimizin de bu kazalardaki almış oldukları mağduriyet derecesiyle orantılı olarak bu ödemelerin yapılacağını söylemiştik. Yapılan algı çalışmasını kınadığımı özellikle belirmek istiyorum."

YORUMLAR 227
  • Ozlm 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben eşimi kaybettim sigortası yetmediği için babamın maaşı bağlandı babam işçi emeklisiydi tek maaşını alan benim banada 250tl yatmış anlamış degilim
    Cevapla
  • EMEKLİ 5 yıl önce Şikayet Et
    tamı tamına 1000 TL ALDIM Maaşta Erken verildi bu ne nan körlük beyler
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Birileri Ak Partiyi yıpratmaya çalışıyor. Her emekliye bin lira sözü verdiler, hesaba 750 yatırılmış. Hükümet hem parayı verdi hem de işe yaramadı. bin lira yerine 750 lira olunca emekli bu ne yalan dedi. Yani anlayacağımız birileri Hükümetin bu iyiliğini emeklinin gözünde beş paralık etti...
    Cevapla
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen vergi ni veriyorsun faturalarını yatiritorsun vs.. kim kime iyilik yapıyor? Emekli primlerini yatırarak emekli oluyor ..halk devlete vermese ? Devlet halka nasıl verecek..? Boş konuşma ..
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    herkese bin lira dediler, 750 lira veriyorlar. Bu ne iş!?...
    Cevapla
  • emin 5 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yapan arkadaşlar anlamamışmı yoksa anlamamazlıktantanmı gelmişler çözemedim şöyle düşünün iki komşu var yana evlerde oturuyorlar babalar emekli ve rahmetli olmuşlar 1.ev de 1 dul eş 2 yetim var 2.evde 1 dul eş 9 yetim (9 yetim olurmu demeyin var)evet şimdi bu iki eve siz anladığınız şekilde ikramiye verin bakalım ne kadar vereceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle