Bakan bizzat duyurdu! 30 bin kişi alınacak

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, '18 bin hemşire, sağlık teknisyeni, teknikeri olmak üzere 30 meslek grubundan alım yapıyoruz. 9 bin kişi bir ay önce aldık, 19 bin de sağlık işçisi alacağız. Önümüzdeki günlerde ilana çıkıyoruz, bu yıl 12 bin de doktor alıyoruz, kadromuza dahil ediyoruz.' dedi..

Bakan bizzat duyurdu! 30 bin kişi alınacak
Bakan bizzat duyurdu! 30 bin kişi alınacak
GİRİŞ 09.06.2018 10:11 GÜNCELLEME 09.06.2018 10:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bakan Demircan, Çorum Sağlık Müdürlüğü hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en başarılı olduğu alanlardan birinin sağlık olduğunu ve birçok ülke için Türkiye'nin örnek teşkil ettiğini söyledi.

Demircan, şöyle devam etti:

 

"Sadece binaları, mekanı yenilemekle kalmıyoruz. Türkiye'nin ciddi hekim açığı vardı. Hala da var. Bunları inşallah tamamlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu sene 56 bin sağlık personeli, doktor, hemşire, sağlık çalışanı, teknisyeni, teknikeri ve sağlık işçisi... Şu an ilanda ÖSYM'de, 18 bin hemşire, sağlık teknisyeni, teknikeri olmak üzere 30 meslek grubundan alım yapıyoruz. 9 bin kişi bir ay önce aldık, 19 bin de sağlık işçisi alacağız. Önümüzdeki günlerde ilana çıkıyoruz, bu yıl 12 bin de doktor alıyoruz, kadromuza dahil ediyoruz."

YORUMLAR 6
  • Batman 72 5 yıl önce Şikayet Et
    acaba sağlık işçisi tercihleri diğer sağlık alımları gibi 30 tercih hakki mi olacak yoksa sadece bir yere tek başvuru hakkı mı olacak o bir yere ise sağlık branşları gibi sadece o bölümü bitiren mi başvuracak yoksa bir bölüme 2o bölüm ve alt dallarımı baş vuracak çünkü ilana çıkıldığında hemşire ebe vb bölümlere sadece o bölümleri bitirenler başvuruyor ancak farklı kurumlarda takip ettiğim kadarıyla osym ve iskur ilana çıktığında toplamda 100 alım yapar bunu 81 vilayete böler her bir ile 1 tane düşer ve bu bir yere ise 10 bölüm ve o bölümün tüm alt dalları başvurması sağlanır yani başka bir deyişle al ben bunu verdim ne yapıyorsanız yapın denir
    Cevapla
  • eyt li 5 yıl önce Şikayet Et
    sağlık ocakları leş gibi morarmış paspası vur yere
    Cevapla
  • Batman 72 5 yıl önce Şikayet Et
    sağlık sektörü demek sadece doktor hemşire ebe vb ünvanlarda çalıştırmak değildir bu branşlar sağlığın ana omurgasını oluşturmaktadır sağlık söktörü tüm personelin birbirini tamamladığı biri diğerinden üstün olmadığı bir alan olmalı bürolarda masa başı olan tüm hemşire diğer branşlarda olmak üzere sahada asli görevlerini yapmaları gerek birde çok geç kalinmakla birlikte çok güzel bir haber sağlık işçisi tanımı açık uclu bir tanım ve keşke ösym merkezi alımla alınsaydı işkur üzerinden alınması sıkıntıları doğuracaktır hani 3 katı 5 katı çağırma yaş kotası koyma mülakat olma sadece kurumun sadece bir yere başvurma gibi ama bir yerden başlamak güzel
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Hemşireler oje boya makyaj kullanıyor. Bu yasak olmalı. Hastaları taciz olarak anlıyorum bu işi. Artı pis, hijyenik değil. Işten kaytarıp telefonla uğraşan da çok. Birde refakatçı zorunluluğu kalkmalı. Insanlar artık çok çalışıyor. Kim bakacak hastaya? Ekstra hemşire alınsın refakat isteğe bağlı olsun. Hemşirelerin işi hem azalmaz. Bence sabırla hepsi olur. Yığılma da engellenir.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Hastanelerdeki fizyoterapi teknisyen eksikligi giderilsin.Bu bolumlerde gorev yapan hemsirelerde kendi gorev alanlarina donup isi ehline biraksin.
    Cevapla
  • Ali hoca 5 yıl önce Şikayet Et
    Haklılar hastane lerde sağlık ocak larında daha çok fizyoterapist olmasılazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle