Yerli Otomobil 24 bin kişiyi iş sahibi yapacak! İstihdam detayları neler?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yerli otomobilin detaylarını açıkladı ve bu kapsamda aynı zamanda 24 bin kişiye iş kapısı açmış olacağız dedi. İşte detaylar...

Yerli Otomobil 24 bin kişiyi iş sahibi yapacak! İstihdam detayları neler?
Yerli Otomobil 24 bin kişiyi iş sahibi yapacak! İstihdam detayları neler?
GİRİŞ 18.06.2018 14:02 GÜNCELLEME 18.06.2018 14:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan yerli otomobil projesi hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Uzun zamandır bu projenin detaylarını merak eden vatandaşlar için konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Projenin temel parametreleri ortaya çıktı. 3,2 milyar avroluk bir yatırım yapacağız. 200 bin araç üretim kapasitesine ulaşacak bir tesis olacak. 5 model araç olacak. Araç, başından beri düşündüğümüz elektrikli araç olacak." ifadelerine yer verdi. Böylesine büyük yatırımın yanında istihdam kapısı sağlayacaklarını belirten Özlü,

Toplamda 24 bin kişiye istihdam olacak projede;

"Uzun vadede yaklaşık 50 milyar avroluk gayri safi milli hasılaya katkı sağlayacak bir proje. Bu projede doğrudan 4 bin, dolaylı olarak 20 bin istihdam sağlayacağız" dedi.

Yapılacak olan projenin detaylarında ise;

"Ne çok lüks ne çok alt gruba hitap edecek. Daha çok B ve C segmentinde bir araç düşünüyoruz. Emsallerinden daha ucuz olacak.

Emsallerinden en az yüzde 5 daha ucuz olmasını hedefliyoruz. Emsallerinden daha kaliteli bir araç yapmayı hedefliyoruz ayrıca TÜBİTAK bünyesinde insansı robot çalışmasına başladık. ASİMO'dan daha iyi bir robot olacak" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 1
  • 2023 5 yıl önce Şikayet Et
    Temennim, polis, askeri,taksi, ambulans, vali, cumhur reıs, araçlari, top yekün milli kullanma mecburiyeti olsun. İsgalcilerin mallarını aldıkça tepemize biniyorlar.
    Cevapla