Çin'den Türkiye'ye dev yatırım!

Çin Devlet Kalkınma ve Yatırım Kurumu (SDIC), Smart Growth Holding ve müteahhitlik şirketi PowerChina, Aydın ve Manisa'da 170 megavat kapasiteli rüzgar enerjisi santrali yatırımını hayata geçirmek üzere 226 milyon dolarlık mutabakat anlaşması imzaladı.

Çin'den Türkiye'ye dev yatırım!
Çin'den Türkiye'ye dev yatırım!
GİRİŞ 08.06.2018 16:31 GÜNCELLEME 08.06.2018 16:33
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İmza törenine, SDIC ve Smart Growth Holding ve  PowerChina yetkilileri katıldı.

Burada verilen bilgilere göre, kredisi ödenemediği için operasyonu ve hakları Albaraka Türk'te bulunan 30 megavatlık Aydın Söke rüzgar enerjisi santrali ile henüz lisans aşamasında olan 140 megavat kapasiteli dört rüzgar santrali yatırımı için mutabakat anlaşması imzalandı.

 

 

Toplam yatırım bedeli 226 milyon dolar olacak "Mavi Projenin" müteahhitliğini Powerchina şirketi üstlenirken, yatırımcılığını SDIC ve Smart Growth Holding yapacak. Projede, SDIC'nin yüzde 80, Smart Growth Holding'in yüzde 20 payı bulunuyor.

Projenin inşaat halinde olan 140 megavatlık kısmı için 168,5 milyon dolar yatırım yapılacak, kalan 57,5 milyon dolar Albaraka Türk ve mevcut hissedarlara ödenerek projenin üzerindeki ipotek kaldırılacak.

Eylül 2020'de projenin lisans aşamasında bulunan 140 megavatlık kısmında elektrik üretimine başlanması hedefleniyor. 

Aydın ve Manisa'da rüzgar santrali yatırımı, SDIC'in Türkiye’deki ilk doğrudan yatırımı olma özelliğini taşıyor. 

YORUMLAR 13
  • karakeçili 5 yıl önce Şikayet Et
    Ah doğu Türkistanım hakkınızı nasıl ödeyeceğiz
    Cevapla
  • Ank 5 yıl önce Şikayet Et
    260 milyon dolar cokmu sizce haber yapmissiniz yabanciya kullandirtmaya degmez cogu futbolcunun bonservisinden az niye turk klupleri veya devlet kendi kurmuyor yer isgal ettiriyorlar 50 100 sene
    Cevapla
  • Birdost 5 yıl önce Şikayet Et
    Rüzgar enerjisi cikali 15 yıl oldu, çok basit bir teknoloji. Bir iki yıl önce de artık kendi rüzgar enerji sistemlerimiz yerli olarak üretebileceği denildi. Bilgisiz ve ilgisiz şirketlere iş verildi o da yarım kaldı. Hiç mi anlayan yok bu işten ? Bence büyük şirketler yerine işten anlayan küçük şirket ya da bilgili ve ilgili kişilere şans verilse belki daha başarılı olunur. En azından yabancı şirket ortaklığı ile millilesmeye bu konuda da adım atılmış olunurdu.
    Cevapla
  • KanuniTR 5 yıl önce Şikayet Et
    Çoğu yabancı firma yatırım diye bakar.. Bizim çoğu firmamız şahsi gözle bakar.. O nedenle kimse yerli yok mu demesin.. Adamlar otomobil yapacağız ona bile yanaşmadılar aylarca ama yıllarca ford ürettiler elin gevuru kazansın diye.. Anlayın artık bazı şeyleri..
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah çini helak etsin. Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle