Yunanistan'a soğuk duş

ESM, Yunanistan'ın bazı borçların ödendiğine ilişkin yeterli kanıt göstermemesi üzerine, 1 milyar avroluk kredi dilimini serbest bırakma kararını erteledi

Yunanistan'a soğuk duş
Yunanistan'a soğuk duş
GİRİŞ 08.06.2018 14:18 GÜNCELLEME 08.06.2018 14:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avrupa İstikrar Mekanizması (ESM) sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, kurtarma paketi programı kapsamında mart ayında kararlaştırılan 6,7 milyar avroluk kredi diliminin kalan 1 milyar avroluk kısmına onay verilmediği belirtildi.

Kredi dilimi için borçların azaltılması gibi ön şartların yerine getirilmesinde ilerleme sağlandığı belirtilen açıklamada, Yunan makamlarının bazı kalan borçların ödendiğine ilişkin yeterli kanıt göstermesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, bu sebeple ESM yönetim kurulunun kararı gelecek haftaya ertelediği ifade edildi.

Öte yandan, Yunanistan'ın 1 milyar avroluk kredi dilimini kullanabileceği son tarihin 15 Haziran olduğuna dikkat çekildi. Eğer bu tarih kadar karar çıkmazsa, Yunanistan söz konusu krediyi kullanma hakkını kaybedecek.

Yunanistan ve kreditörleri arasında 86 milyar avrolu üçüncü kurtarma paketi programında ise sona yaklaşılıyor.

Yunanistan hükümeti, 20 Ağustos'ta sona erecek program kapsamında son reform paketini gelecek hafta meclise getirecek. Kemer sıkma önlemleri ve yapısal reformları içeren düzenlemelerin 14 Haziran'da oylanması bekleniyor.

Avrupa'da kurtarma paketi programında olan son ülke olan Yunanistan'da ekonomi, 2010 yılından bu yana Avrupa Birliği ve IMF'den sağlanan krediler ile ayakta duruyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaşı yetenler hatırlar bizde bu durumdaydık allah'ım o günler gelmesin geri reis seninleyiz.
    Cevapla
  • Remzi 5 yıl önce Şikayet Et
    yunanistanda bir emekli maşı askeri ücüret nekadar biliyormusun yunan istan ab yi inek gibi sagıyor biz bu durumdaydık derken dünyanın her yerinde devlet fakirse vatandaş sürünür zenginse yine vatandaş sürünür
    Cevapla