Açıklandı! Türkiye'ye 2.2 milyar dolarlık yatırım

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut "Yılın ilk çeyreğinde ülkemize 2,2 milyar dolarlık doğrudan yatırım çektik" dedi.

Açıklandı! Türkiye'ye 2.2 milyar dolarlık yatırım
Açıklandı! Türkiye'ye 2.2 milyar dolarlık yatırım
GİRİŞ 07.06.2018 10:47 GÜNCELLEME 07.06.2018 15:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı  (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, Anadolu Ajansı'nın (AA) 100. Yıl Vizyonu çerçevesinde  geliştirdiği ve finans piyasası profesyonelleri ile buluştuğu platformu AA Finans  Haberleri Terminali'nden (aafinans.com) canlı yayınlanan Finans Masası'na konuk  oldu.

Türkiye’ye gelen doğrudan sermaye yatırımlarında bu yılın ilk 2 ayına  çok iyi başlanmasa da üçüncü ay itibarıyla 1,1 milyar dolar çekerek son 15-16  yıldaki ortalamaya gelindiğini aktaran Ermut, bunun da seçim öncesi süreçte  olunduğu dikkate alındığında gelecek dönem için cesaret verici olduğunu ifade  etti.
 
Doğrudan yatırımcılar açısından öngörülebilirlik ve istikrar önemli  olduğu için seçim öncesi süreçlerin onların kararlarını biraz daha beklemeye  aldıkları bir dönem olduğuna değinen Ermut, "Dolayısıyla seçim sonrasında da  bütün bu kararların hızlıca uygulamaya geçirildiğini ve yatırımların hızlandığını  gözlemledik. İlk çeyrekte toplam 2,2 milyar dolar çekmişiz. Bu, çeyrekler bazında  baktığımızda Türkiye’nin ortalamasının biraz altında. Fakat önümüzdeki dönemde  inşallah seçim sonrasında hızlı bir şekilde toparlanmanın da olacağını beklemek  çok da mantıksız olmayacaktır.” diye konuştu.
 
Ermut, 2002’ye kadar toplamda sadece 15 milyar dolar yatırım çeken  Türkiye’nin 2002’den bu yana yaklaşık 194 milyar dolar yatırım çektiğine işaret  ederek, son 15 yılda hem ekonomi hem de doğrudan yatırımlardaki iyileşmenin en  büyük sebeplerinden birinin yapısal reformlar ve bu reform ajandasındaki  kararlılığın yatırımcılar tarafından doğru algılanması olduğunu bildirdi.

 

 

YORUMLAR 2
  • necmi batırel 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeye seçimden sonra para yağacak paraaaa.
    Cevapla
  • Devlet 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla