Büyük çılgınlık! Piyasaya 500 milyon lira...

Ramazan bayramına sayılı günler kala Ege ve Akdeniz’de oteller yabancı turistlerin ardından yerli turistle dolacak.

Büyük çılgınlık! Piyasaya 500 milyon lira...
Büyük çılgınlık! Piyasaya 500 milyon lira...
GİRİŞ 05.06.2018 11:17 GÜNCELLEME 06.06.2018 09:06

14 Haziran’da arefe gününden itibaren yaklaşık 500 bin kişinin bayram tatili için yollara çıkması beklenirken, bunların 300-350 bini otellerde konaklayacak. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “Turizmci şeker gibi bir bayram yaşıyor. Bayramda yüzde 100 doluluğa ulaştık. Antalya’da otellerin yüzde 80’i yabancı, yüzde 20’si yerli turistle doldu. Ege’de ise yabancı oranı yüzde 60 iken, yerliler yüzde 40’a çıkacak” dedi.

EGE Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı da olan İşler,Ramazan bayramında yerli turist hareketinin Kurban bayramına göre daha sınırlı olmasına karşın arefe günüyle birlikte dört günde 500 bin kişilik hareket, 500 milyon ciro beklediklerini söyledi. İşler, yerli turistin daha çok Ege’yi tercih ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
Seyahat etmesini beklediğimiz 500 bin kişinin 300-350 bini otellerimizde konaklayacak. 150 bini aileye, günübirlik yakın kentlere gidecek. Böylece 4 günlük sürede gittikleri yerlerde otellerin yanısıra restoranlar, hedeyelik eşya satan dükkanlar, benzin istasyonlarında yapılacak harcamalarla ekonomiye 500 milyon liralık katkı olacağını tahmin ediyoruz.
 
YERLİNİN GÖZDESİ EGE
 
Yerli turist Ege’yi daha çok tercih ediyor. Ege rivearası Fethiye’den Marmaris, Bodrum,Didim, Kuşadası, Pamucak, Özdere, Çeşme, Foça, Dikili, Ayvalık, Asos’a kadar uzanan bölge hem yaşam tarzı, hem klimatik iklimi ile gastronomi zenginliği acısından yerli turist tarafından çok seviliyor. Türkler otele kapanmayı sevmiyor. Akşam yemeğini dışarda yemeyi, çarşı pazar dolaşmayı, çay içip esnafla sohbet etmeyi seviyor. Ege de nem olmadığı için klimatik akşamları, balık ve bol yeşilliğiyle Ege mutfağı, özellikle orta yaş kuşağının tercihi oluyor. Bir başka tercih nedeni de Yunan adalarının günübirlik ziyaret edilebilmesi.”

 

 

KAYNAK: HÜRİYET