İŞKUR TYP ile personel alımı yapıyor! Toplum Yararına Program maaşları..

İŞKUR Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında personel alımı yapılıyor. Peki hangi kadrolar ve hangi şehirler için alım yapılacak?

İŞKUR TYP ile personel alımı yapıyor! Toplum Yararına Program maaşları..
İŞKUR TYP ile personel alımı yapıyor! Toplum Yararına Program maaşları..
GİRİŞ 20.07.2018 16:33 GÜNCELLEME 20.07.2018 16:34
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Türkiye İş Kurumu İŞKUR, kendi resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı ilanlara göre Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında farklı illerde istihdam etmek üzere çok sayıda personel ve işçi alımları yapıyor. İŞKUR tarafından TYP kapsamında yapılan alımlarda personeller en fazla 9 ay süreli çalışmaktadır. Söz konusu ilanlar için personeller Kars, Kayseri, Gümüşhane, Adana, Kırşehir ve Şanlıurfa illerinde istihdam edilmek üzere alım yapılacaktır. Peki başvuru şartları nelerdir?

TYP BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak,

- Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç),

- TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak

- İş gücünün ikamet edilen şehirde olması gerekir.

HANGİ POZİSYONLAR İÇİN ALIM YAPILIYOR?

Söz konusu İŞKUR Toplum Yararına Program TYP aracılığı ile çevre temizliği, Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, park düzenlemesi, Çevre temizliği, Kamusal altyapının yenilenmesi, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri pozisyonları için alım yapılacaktır.

TYP’DEN KİMLER YARARLANAMAZ?

-İŞKUR tarafından düzenlenen TYP dışında bir program ya da kurstan yararlanmış olan işsiz, 6 ay geçmeden TYP’ye başvuramaz.

-Mazeretsiz olarak TYP’den ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.

-Yararlandığı TYP bittikten sonra Kurum tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.

-Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP’den de yararlanamaz.

-Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen katılımcı aynı TYP’ye tekrar katılamaz.

ADAYLARA NE KADAR ÜCRET ÖDENİR?

- Asgari ücret,

- Vergi ve sosyal güvenlik prim giderleri.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Söz konusu Toplum Yararına Programları kapsamında adayların başvuru yapacakları iş ilanındaki başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Ayrıca başvurular sadece İŞKUR internet sitesi üzerinden ve il ve ya ilçelerde bulunan İŞKUR şubelerinden yapılabilecek.

YORUMLAR 18
  • Özgül 5 yıl önce Şikayet Et
    Typ ye gerçekten ihtiyacı olan giriyorsa benim evim kira eşim sigortasız yovmiyeden ise gidiyor iki kızım var okul masraflarını zorlukla karşıladık ve gerçekten ihtiyacım var di ama bakıyorum da hiç ihtiyacı olanlar almıyorlar sağlam dayin varsa typ de hastane işi de hepsi ayni
    Cevapla
  • Efe 5 yıl önce Şikayet Et
    persembe gunu typ secim var issizim esim hamile ikiz bebek bekliyoruz iki tanede kizim var biri ilkokul 1 basladi bakalim torpillilemi ise alincak yoksa ise ihtiyaci olanlarmi ise girecek
    Cevapla
  • Alper yıldız 5 yıl önce Şikayet Et
    Hep aynı kişiler giriyor haksızlık yapılmasın siyaset işi olmasın
    Cevapla
  • Ahmet teke 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu uygulamanın gerçekten ihtiyacı olanlara verilmediğini düşünüyorum...
    Cevapla
  • Seydi 5 yıl önce Şikayet Et
    Osmaniye de tup basvuruları nezaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle