Mahkeme UBER kararını Kasım ayı başında verecek

Uber erişimine tedbir konulmasına ilişkin talebi değerlendiren mahkeme, üçlü hakim heyeti olarak önümüzdeki Kasım ayında tedbir talebi hakkında karar vereceğini açıkladı.

GİRİŞ 04.06.2018 09:55 GÜNCELLEME 04.06.2018 11:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İSTANBUL Otomobilciler Esnaf Odası ile Birleşik Taksiciler Derneği’nin UBER’e erişimin engellemesi ve haksız rekabetin tespiti için açtıkları davada, birleşen dosyalar ve taraflar arasındaki hukuki ilişkinin niteliği dikkate alınarak davanın bundan sonra tek hakimle değil, üç kişilik heyet ile birlikte davaya görülmesine karar verildi.

Mahkeme ayrıca UBER’e tedbir konulmasına yönelik bilirkişi raporunun da hazırlanması için de bilirkişilere iki haftalık süre verdi. Dava, 7 Kasım’a bırakıldı.

CİDDİ ÖNLEMLER ALINDI

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu yaptığı açıklamada “Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın açıklamasının ardından Uber’in yasadışı olduğu bir defa daha anlaşıldı. Korsan taşımacılığa karşı ciddi önlemler alındı. Biz de taksiciler olarak değişimler yapacağız. Mahkemeden karar çıkmasını ve Uber’e erişimin eklenmesini bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR 3
  • işçi. 5 yıl önce Şikayet Et
    plaka tahtidi kalkmalı,şöför esnafı sınavdan geçerek yeterli olanlara yerel yönetimler plaka kiralamalı,standartı sağlayamayanların sözleşmesi fesh edilmeli,denetim sık olmalı,aynen çağdaş ülkelerdeki gibi,şuan sabıkalıların bile çalıştığı kontrolsüzlük artık bitmeli.
    Cevapla
  • levent 5 yıl önce Şikayet Et
    bu memlekette yasal mı gayrı yasal mı? başbakan yada cumhurbaşkanının açıklamalarına göre belirlenmez sayın Ahmet aksu efendi
    Cevapla
  • hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    şimdi 5.000 taxsi ek piyasaya sürülsün bizde bunu bekliyoruz koca istanbulda sabit taksi var ama nufus katlanıyor ona bakan yok
    Cevapla