Bir ile daha havalimanı! Yılda 2 milyon yolcu...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katıldığı törenle Yozgat Havalimanı'nın temeli atıldı.

GİRİŞ 04.06.2018 01:39 GÜNCELLEME 04.06.2018 09:20
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Temel atma töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ray döşeme çalışmalarına devam edilen Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin bedelinin 9 milyar 500 milyon lira olduğunu söyledi. Bozdağ, "Bugün Yozgat için tarihi bir gün. Yozgat elbette pek çok hizmet gördü, pek çok esere sahiplik yaptı. Hükümetlerimiz döneminde pek çok adım Yozgat’a atıldı. Bunların içerisinde çok önemlileri var; ama en önemlilerinden birisi hiç şüphesiz bugün Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı'mız Ahmet Arslan beyefendiyle birlikte sizin şahitliğinizde resmi temelini attığımız Yozgat Havaalanı'dır. Tünellerle Yozgat’ın dağları delindi. Şimdi de ray döşemesi yapılıyor. İnşallah, 2019 yılının ikinci yarısına gelindiğinde, Yüksek Hızlı Tren hattının açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Yüksek Hızlı Trenin bedeli 9 milyar 500 milyon lira. Yozgat’ın bir kalemde yatırımdan aldığı pay. Havaalanı 250 milyon liralık bir yatırım. Üst yapısıyla birlikte 300 milyon liralık bir yatırım yapılıyor" diye konuştu. 

BAKAN ARSLAN: 16 YILDA DIŞ HAT YOLCU TRAFİĞİ 233 KAT ARTIŞ GÖSTERDİ

 

 

Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan ise havacılık alanında başlatılan değişimle son 16 yılda Türkiye'nin havacılıkta dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye'de 2003 yılında 55 milyon olan terminallerin yolcu kapasitesi 2018 yılında yaklaşık 258 milyona yükseldi. 'Hava yolunu halkın yolu yapacağız' dedik. Her yıl uçak ve yolcu trafiğinde önemli artışlar gerçekleştirdik. Son 16 yılda dış hat yolcu trafiği, her yıl ortalama olarak yüzde 8,4 ve toplamda 233 kat artış gösterdi. Yolcu trafiğinde her yıl ortalama yüzde 12, toplam uçak trafiğinde ise yüzde 9 artış oldu. Türkiye'de 2003 yılında 55 milyon olan terminallerin yolcu kapasitesi, 2018 yılında yaklaşık 258 milyona yükseldi."

Hava yolu taşımacılığı ve 16 yılda gelinen noktayı rakamlarla anlatan Arslan, "Yine 2002 yılında yurt dışında 60 noktaya uçuş düzenlenirken, 2017 yılında bu rakam 296 noktaya ulaştı. 2017'de Türkiye genelinde yaklaşık 194 milyon yolcuya hizmet verildi. Türkiye, 2017 yılı dünya yolcu trafiği sıralamasında geçen yıla göre, 2 basamak yükselerek 9’uncu, Avrupa yolcu sıralamasında ise 1 basamak yükselerek 4'üncü sırada yer aldı. İşte sürekli yükselen ve gelişen havacılık sektörümüz bundan sonra Yozgat Havalimanı ile daha da gelişecek. Yozgat Havalimanı yaklaşık 250 milyon TL proje bedeli. Estetik ve özgün mimarisi ile Yozgat'a yakışan bir havalimanı olacak" diye konuştu. 

"ANKARA'DA TREN YOLU YAPIM ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI"

Ankara'da tren yolu yapım çalışmalarının tamamlandığını da kaydeden Bakan Arslan, "Ankara’daki tren yolu çalışmaları nedeniyle doğudan gelen trenler, Irmak mevkisine kadar gidiyordu. İnşallah yarın itibarıyla hem yolcu trenlerimiz hem yük trenlerimiz Ankara Garı’nı kullanabildiği gibi Ankara’dan batıya kadar kesintisiz devam edecekler. 2 sene önce başlattığımız çalışmalar bitti" dedi.

YORUMLAR 24
  • Arif 5 yıl önce Şikayet Et
    İleriyi görmeden dar bir bakış açısıyla bakan vizyonsuzlar ne anlar. Hastane yapıyorsunuzda ya hasta yoksa cavabına benziyor hemen o kadar kişi mi var. Yozgatın şimdiki nüfusuyla karşılaştıracak kadar zekiler ki İstanbul'da gurbette olanları göremeyecek kadar körler. Ayrıca turistlik yerler açılıp turizm sektörü geliştirilir.
    Cevapla
  • zalım 5 yıl önce Şikayet Et
    2.000.000/400.000 =5 her yozgat lı beş kez uçacak densene
    Cevapla
  • Arif 5 yıl önce Şikayet Et
    Sabiha gökçen hava limanı içinde cehape genel müdürü Kemal'ın eski bir konuşması var onu dinle. Sonrada Erdoğan'ın o konuşmaya göndermesi var onu da izle biraz bilgi sahibi ol.
    Cevapla
  • Karşı Çıkanlar 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatan Caddesinin yapıldığı sıralar sol kesim Adnan Menderes'e bu yolu neden bu kadar büyük yapıyorsun uçak mı indieeceksin diye tepki vermişti, o sebeple sizin fasülye beyinleriniz geleceği tahayyül edemediği için yapan şahsın basireti bizi bizden alıyor ne yapalım.
    Cevapla
  • Erdoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yakışır Yozgat'ma, her yere havalimanı yapılınca ihtiyaçta Yozgat'a yapınca mı israf oluyor, Yozgat'ın gurbetçisi çok, emin olun kendi havalimanlarına inince gurur duyacaklardır.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel birde şu yolları asfatlansa yozgata girdiğimizde mıcırlı yol sivas tabelasını gördüğümüz an yollar asfalta dönüyor lütfen yozgatın yollatınıda yapın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle