Taksici değişime yeşil ışık yaktı

Taksiciler değişime gidiyor. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği, ‘Yeni nesil taksicilik’ mottosunu hayata geçirecek. Çalışma ile hizmet kalitesinde iyileşmeye gidilecek. Yeni dönemde daha problemsiz yolculuk ve yüzde 100 müşteri memnuniyeti hedefleniyor.

Taksici değişime yeşil ışık yaktı
Taksici değişime yeşil ışık yaktı
GİRİŞ 03.06.2018 09:10 GÜNCELLEME 03.06.2018 10:41
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Uber bitmiştir’ açıklamasının ardından taksiciler daha kaliteli hizmet vermek için kolları sıvadı. Yeni dönemde taksiciler, sektörde oluşan olumsuz havayı dağıtacak ve yüzde 100 müşteri memnuniyetini sağlamak için çalışacak. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği, ‘Yeni nesil takscilik” mottosuyle değişim hareketi başlattı.

Dernek Başkanı Hüseyin Duman, çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Sözlerine "Taksicileri kötü duruma düşüren arkadaşlarımız oldu bunlar adına özür dilerim” diyerek başlayan Duman, sektörün artık daha dikkatli olacağını söyledi. Taksicilik mesleği ile ilgili bazı kritlerler getireceklerini söyleyen Duman, şunları söyledi: “Mesleğimizle alakalı kurumlarla görüşmeler yaptık, projeler sunduk. Taksi şoförlüğünün meslek haline getirilerek bazı kriterlerin getirilmesi lazım. Biz bunun için uğraşıyoruz. Bir kere bu işi yapan şoför, ileri sürüş eğitimi almalı. Hem kendi, hem müşteri ve mal güvenliği için. İlk yardım bilmesi lazım. İstanbul tarihi ve yol bilgisi olmalı bir nevi rehberlik yapabilmeli. Ve en azından iletişim kurabilecek kadar İngilizce bilmelidir"

 

DEĞİŞİM ŞART OLDU

Taksicilik işini layıkıyla yapan şoförlerin varlığına işaret eden Birleşik Taksi Derneği Genel Sekreteri Korkut Akkoyun, "Çürük elmaların ayıklamasını istiyorum” dedi. Yeni Nesil Taksicilik sloganıyla ortaya koydukları manifestodan bahseden Akkoyun, “Gelişim ve değişim şart diyoruz. Bu anlamda araç, şoför, hizmet kalitesi ve çağa ayak uydurarak teknolojik gelişmeleri de uygulamayı hedefliyoruz. Biz 2009'dan beri aktif bir şekilde, şoför hakları ve şoför standartları için çalışıyoruz” dedi.

KALİTESİ ARTACAK

Görüşlerini açıklayan taksici Gıyasaettin Telli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yerli ve milli bir uygulaması olduğunu söyledi. Bir kontrol merkezinin kurulduğunu söyleyen Telli, “Bundan sonraki dönemde taksilerde kalite artacak. Biz de görevini kötüye kullanan arkadaşlarla ilgili işlem yapılması için çeşitli projelerimizi belediyemize sunduk" dedi.

MÜŞTERİ MİSAFİR GİBİDİR

10 yıldır taksicilik yapan 30 yaşındaki Özcan Söndür, daha donanımlı şoförler ve daha kaliteli araçların olması gerektiğini kaydetti. Söndür, “Belediyemiz ve odalarımız bunun kaliteli hizmet için ortak çalışıyor. İstanbul'a güzel bir şekilde hizmet vermek istiyoruz. Bizler esnaf olarak oturduğumuz koltukta, kapımızı açan müşteriye evimize gelen bir misafir gibi davranmalıyız. Bize yakışacak olan budur. Yeni nesil taksicilik budur. 18 bin taksi var her meslekte olduğu gibi çürük elmalar var. Bunların temizlenmesini istiyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 15
  • kotay 5 yıl önce Şikayet Et
    taksi şöförleri için meslek yuksek okulu açın yeni nesil taksi şöförleri yetiştirin ve insanlara nasıl hizmet verceğini öğretin
    Cevapla
  • kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    seçimden sonra kırmızı kartı yer taksiciler. uber yerli taksi fedarasyonu yazsaydı olmaz mıydı. on numara olurdu. başkasını takip edeceğinize yenilikte başkaları sizi takip etsin. ama nerde deve kuşundan farksızlar. kafalarını kumdan çıkardıklarında baktılar meslek gidiyor. yaygaranın bini bin para. yenilikçi olun illa birilerinin çomak sokmasını beklemeyin
    Cevapla
  • enişte 5 yıl önce Şikayet Et
    3 yıl önce bindiğim son taksiden koku yüzünden yarı yolda inmek ve istifra etmek zorunfa kalmıştım. O gün bugündür uberle sehayat ediyordum. leş gibi araçlarla ağzı ve giyimi bozuk insanlara tekrardan merhaba. Millet aya gider biz tekerleği yeniden keşfediyoruz
    Cevapla
  • halk 5 yıl önce Şikayet Et
    taksici vergisini veriyor ,bunu konu eden arkadaşlar acaba bağdat caddesinde bir dukkan nın kirası en duşuk 150 bin tl kaç lira vergi veriyor,yahudi şirketinden memnunuz diyenler Filistinlilerde zamanında Yahudilerden memnundu,ayrıca ben bağdat caddesinde 4 metreye 4 metre bir oda yapayım müşterileri çok memnun ederım ,donerı büfelerden yarı fiyatına satarım çatalları altından ,yerleri en kaliteli halı dan yaparım
    Cevapla
  • Özcan 5 yıl önce Şikayet Et
    Evvella plaka sahibi kiraladığı plaka için aldığı aylık 9 bin lira için kira gelir vergisi ödemesini yapsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle