TUFAN'ın test atışları başarı ile gerçekleşti

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Aselsan TUFAN Elektromanyetik Top Sistemi'nin test atışlarının başarı ile gerçekleştiğini açıkladı.

GİRİŞ 01.06.2018 15:32 GÜNCELLEME 01.06.2018 15:52
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, sosyal medya hesabından Aselsan TUFAN Elektromanyetik Top Sistemi'nin test atışlarının başarı ile gerçekleştiğini açıkladı.

Demir, "Geleceğin teknoloji alanlarına çalışıyoruz, EMT de mükemmeliyete doğru 3 koldan yürüyüş TUFAN (Aselsan), Şahi209 (HİZAL) ve SAPAN (SAGE) sistemleri hızla yol alıyor.

TUFAN’ın testini başarı ile gerçekleştiren ASELSAN’ı tebrik ederiz" açıklamalarında bulundu.

 
YORUMLAR 18
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Ver mehterı ver coşkuyu.Rabbim bu ülkenin iyiliği için bir çivi bile yapandan razı olsun.Durmak yok yol devam inşAllah.
    Cevapla
  • Bence etkisi zayıf 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika vazgeçti. Çin gemiye koydu. Ufuk ötesi etkili ucuz atış yapan havan, top ve güçlü ve hassas roket ve seyir füzelerine göre zayıf bir teknoloji bence. Soğutma derdi var : tüm o teçhizatı anca gemiye falan sıgdırabilirsin, uçağı jeepi unut Seri atış problemi : iki atış arası geçen süre ÇNRA da sıfır saniye mesela Akılsız : Rota düzeltecek kanatçık, gps vs yok merminin içinde roket ve seyir füzesinin aksine Tahrip gücü az: Ucuz lav silahı da tankı deliyor ama o içeri sıcak lav salıyor bu sırf bir delik
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Gelecegin silahi ilerde daha kullanisli olunca cok is yapar ve dünyada bu sefer 100 yil geri degil ileri gitmis olcaz
    Cevapla
  • kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    electro magnetik bu atislarda neden duman var ben anlamadim
    Cevapla
  • asınma sürtünme 5 yıl önce Şikayet Et
    mermi ile elektronik namlu arasında sürtünme toz oluştuyor ve namluyu tahrip ediyor artı sürtünme önleyici sıvı alüminyum koyuyorlar o da yüksek ısıda alev alıyor. bazıları güneş ve yıldırımın alevinde olduğu gibi çok yüksek ısıda oluşan katı sıvı gazdan sonraki madde hali olan plasma olduğunu söylese de aslında bu sürtünme sonucu aşınma problemi asıl sorun.
    Cevapla
  • Akşahin 5 yıl önce Şikayet Et
    Durmak Yok Yola devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle