Suriyelilerden dolar bozdurma kampanyasına destek

Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, dolar bozdurma kampanyasına destek olmak için dolar bozdurdu.

Suriyelilerden dolar bozdurma kampanyasına destek
Suriyelilerden dolar bozdurma kampanyasına destek
GİRİŞ 01.06.2018 12:32 GÜNCELLEME 01.06.2018 12:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Uluslararası Suriyeli Hukukçular Derneği üyeleri, Fatih'teki Ziraat Bankası'nda dolarlarını Türk lirasına çevirmek için bir araya geldi. Suriyeli hukukçular dolar bozdurma kampanyasına destek olmak için dolarlarını Türk lirasına çevirdi.

Dernek üyesi Suriyeliler, dolar bozdurarak Türkiye ekonomisine az da olsa katkı sağlamayı umut ediyor. 

 

 

"Türk ekonomisine katkıda bulunmak için dolarlarımızı bozduracağız"

Uluslararası Suriyeli Hukukçular Derneği Başkanı Numur Alnemer, bankanın önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamasında, Türk halkının savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere çok yardım ettiğini söyledi.  

Türk ekonomisinin çok güçlü olduğunu vurgulayan Alnemer, "Bazı dönemlerde Türk lirası dolar karşısında değer kaybediyor. Bu dönemlerde dolar bozdurma kampanyaları düzenleniyor.

Biz de Suriyeli hukukçular olarak birşeyler yapmak istedik. Bugün Türk ekonomisine bir nebze de olsa katkıda bulunmak için dolarlarımızı bozduracağız. Türkiye'nin yanında olduğumuz göstermek için bir araya geldik. Türkiye'deki Suriyelileri Türk ekonomisine destek olmak için dolar bozdurmaya davet ediyorum." diye konuştu. 

Suriye'nin başkenti Şam'da avukatlık yaptığını anlatan Alnemer, savaştan dolayı  6 yıl önce Türkiye'ye geldiğini,  şimdi İstanbul'daki Suriyelilere hukuki danışmanlık yaptığını aktardı.

YORUMLAR 3
  • Errr 5 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki çalışınca para biriktiriliyormuş birazda az yersen
    Cevapla
  • Aziz 5 yıl önce Şikayet Et
    Bozduracak dolarları varsa bizden daha iyi yaşıyorlar demektir bizim bozduracak dolarmız yok maalesef ekonomimize katkı sağlamak istiyorlarsa memleketlerine dönmeleri yeterli onlara harcanan paralarla dolar 3.5 seviyesine çekilirdi
    Cevapla
  • Kadirmrc 5 yıl önce Şikayet Et
    Vay be bizde bile dolar yokken, millet para biriktiremezken elin suriyelisi ulkeme gelmis dolar biriktirmis....
    Cevapla