132 yıllık dev 63 mağazasını kapatıyor

132 yıl önce kurulan ABD'li perakende devi satışların gittikçe düşmesi ve karlılığın azalması nedeniyle 63 mağazasını kapatma kararı aldı.

132 yıllık dev 63 mağazasını kapatıyor
132 yıllık dev 63 mağazasını kapatıyor
GİRİŞ 01.06.2018 09:33 GÜNCELLEME 01.06.2018 15:11
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Perakende sektörünün en eskilerinden biri olan ABD merkezli Sears, satışların yüzde 31 düşmesi ve şirketin sürekli zarar etmesi nedeniyle 63 mağazasını daha kapatma kararı aldı. Son 8 yılda 11 milyar doların üzerinde zarar eden Chicago merkezli dev firma geçen yıl da 400 mağazasını birden kapatmıştı. Gelecek aylarda kapatmaların daha da artabileceği belirtiliyor.

Şirket yönetimi 100 adet kâr etmeyen Sears ve şirket bünyesindeki Kmart mağazalarını belirleyerek yakın gelecekte 63 tanesinin kapatılacağını duyurdu.  Bu sayının önceden 72 olarak kararlaştırıldığı ancak daha sonrasında indirildiği de açıklandı. 9 mağaza ise yeniden değerlendirmeye tabi tutulacak.

 

Chicago merkezli şirket geçtiğimiz 12 ayda neredeyse 400 mağazasını daha kapatmıştı. 63 mağaza da kapatıldıktan sonra geriye 831 mağaza kalacak. 2005 yılında birleşen Kmart ve Sears, o dönem toplam 3500 mağazaya sahipti. Böylelikle şirket mağaza sayısı açısından yüzde 75'in üzerinde eridi. 

Sears bilançolarında satışların son 3 ayda yüzde 31 düştüğü görülüyor. Azalan satışlar nedeniyle aynı dönemdeki 4242 milyon dolar olurken, şirketin kar ettiği son yıl olan 2010'den bu yana 8 senedeki zararı 11.2 milyar dolara ulaştı. 

Nakit akışını düzeltmek için geçen yıl yapı araç gereçleri satan Craftsman markasını elden çıkaran Sears, şu sıralar da ev gereçleri markası Kenmore'u satmak istiyor. Sears hisseleri bu haberler sonrasında dün yüzde 13 değer kaybetti.

YORUMLAR 6
  • gültekin 5 yıl önce Şikayet Et
    bu daha baslangic bekleyelim ve görelim
    Cevapla
  • Memo 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomiden anlayana: Trump abd nin ekonomisini her konuda canladırıyor. Abd herşey ithal ediyor. Bu da cok yanlış. Her ülke kendisi üretmesi lazım. İnsanlar da iş bulur. Trump bunu yapıyor. Ama global ve neoliberal kapitalistler istemiyor.
    Cevapla
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd batıyor aslında kimse farkında değil. Bir ülkenin bir ürüne vergi koydum demesi normaldir. O ürünün maliyetinin artması dolayısı ile fiyatının artması da normaldir. Ancak her alanda vergi artırmak o ülkenin devletinin paraya ihtiyacını gösterir. Abd gümrük vergilerini artırıyor büyük şirketleri sürekli zarar açıklıyor. Ki daha bilişim şirketleri bu zararlarını gizli tutuyorlar. ABD batıyor Trump da kurtarmak isterken tüm dünyayı karşısına alıp bu süreci hızlandırıyor.
    Cevapla
  • la.galibe.illallah 5 yıl önce Şikayet Et
    o zaman biz çoktan bittik
    Cevapla
  • Kerem 5 yıl önce Şikayet Et
    Güzel haber
    Cevapla
  • Çığlık.. 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd katl ettirdiği müslümanların ahı aheste aheste çıkıyor ve dahada kötü olacak abd ekonomisi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle