İBB Başkanı Uysal'dan UBER kararı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, hükümetin UBER’le ilgili altığı karara destek verip, İstanbul’a gelen yabancı turistleri gezdirmek amacıyla verdikleri Turizm İşletme Belgesi’ni amacı dışında kullananlara yaptırım uygulayıp, belgelerini iptal edeceklerini açıkladı.

İBB Başkanı Uysal'dan UBER kararı
İBB Başkanı Uysal'dan UBER kararı
GİRİŞ 31.05.2018 17:35 GÜNCELLEME 31.05.2018 18:04
Bu Habere 149 Yorum Yapılmış

Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü UKOME toplantısında konunun ele alınıp bu yönde karar çıkacağını aktaran Uysal, UBER’cileri belediyelerin turizm firmalarına verdiği belgeyi kullanmamaları konusunda uyarıp, “Turizm belgesi alan kişi veya firma, bu belge ile İstanbul’a gelen kendi müşterisi olan turistleri ancak bir yerden bir yere götürebilir veya İstanbul’da gezdirebilir. Verdiğimiz belgenin amacının dışında kullanılmasını istemiyoruz. Bizim verdiğimiz belgenin başka bir amaçla kullanılmasının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bunun da birebir trafik denetleyecek ” diye konuştu.

TAKSİCİLERE: UBER’İ ARATMAYIN

 

Başkanı Mevlüt Uysal “Bizim taksicilere önerimiz, vatandaşı UBER’i aratmayacak bir sistem üzerine kendilerini daha yenilemeleridir. Bizim geliştirdiğimiz İTAKSİ tarzı uygulama ile vatandaşa daha iyi bir hizmet verirlerse ve kendilerini geliştirirlerse, İBB olarak taksicilerimiz yanında durmaya hazırız” dedi.

YORUMLAR 149
  • taksi mafyası 5 yıl önce Şikayet Et
    düzenli gelir elde eden vergiye tabi değilmidir.taksi plaka sahibi aylık 8 bin tl yıllık 96 bin tl parayı küpe batar gibi biriktirmekte.vergi yok emek yok istihdam yok soförün sigortası bile yok .ben tapulu dairemi kiraya verdim diye yıllık nerden baksanız 2 aylık kısmını devlet benden alıyor,bu haksızlık daha ne kadar sürecek galericiler cabası 4 bin onlar alıyor başkasının sırtından.münibüsler desen elden para almaya devam esnaf ya mağdur ayakları yapıyorlar oy ile devleti tehtit ediyorlar
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    bence sarı taksilerin rengi bile değişsin.milleti o kadar bezdirdilerki sarı taksi görmek bile istemiyoruz.
    Cevapla
  • Komik 5 yıl önce Şikayet Et
    Yorumları okudum. Ya 6 tane uber aracı olan varmış. Hani her şoför kendi aracında çalışıyordu. İnternete baktım. Uber aracında çalışacak şoför aranıyor diye ilan dolu. Bu uber masum değil. Resmen şirket kurup 50 araba 100 araba alıp İnternetten şoför arayanlar var. Adamların amacı önce taksi ve minibüsler sonrada belediye otobüslerini ele geçirmekmiş. Tamamen bizi yahudi şirketlerine mahkum edeceklermiş. Yasaklanınca gerçekler çıktı ortaya. Ne şirin gösterdiler uberi bize. Allah razı olsun bu oyunu bozanlardan. Bir daha uber kullanmam.
    Cevapla
  • KanuniTR 5 yıl önce Şikayet Et
    Görenlere ne mutlu..
    Cevapla
  • Vatandaş suçlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş uber gibi yabancı şirketlerin arkasına saklanıp şikayet etmeye alışmış. Varsa suçlu taksi onu şikayet edeceksin. Taksi şöyle yaptı böyle yaptı atıp tutuyor. Taksi içinde gizli kameralar var. Şikayetin varsa şikayetçi ol. Etrafta yalan dolan yorum yazanların hepsi uber sürücüsü eski taksi şoförleri. O yüzden şimdi taksi sahipleri dikkat etsin. Mesleğine saygı duymayan şoförü kovun. Arabadan mal sahibinden kazandığı paradan şikayetçi olanı kovun. Adam gibi çalışacan insanları alın. Az bir zorlukta taksi sahiplerine en büyük düşmanlığı fırsatçı şoförler yaptı. Hepimiz gördük. İşine gelmeyen şoför başka iş baksın. İnsan gibi çalışan adam alın.
    Cevapla
  • tahir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu UBER i iptal edip Taksileri de sadece mal sahipleri kullansın ve sadece Hibrit olanlara izin verilsin hem plaka pahalı olmadığı için maliyet düşer hemde kendi malı olduğu için sürücüler daha özenli olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle