AB'yi tehdit etti: Ya silersiniz ya da çıkarız

Yaşadığı siyasi ve ekonomik krizlerden dolayı borçlarını ödeyemeyecek durumda olan İtalya'nın AB’yi "ya borçlarımızı silersiniz ya da Euro’dan çıkarız" diyerek tehdit ettiği öne sürüldü. Uzmanlar ise İtalya'nın tasarruf reformlarının yerine getirmemesi halinde iflas edeceğine dikkat çekiyor.

AB'yi tehdit etti: Ya silersiniz ya da çıkarız
AB'yi tehdit etti: Ya silersiniz ya da çıkarız
GİRİŞ 31.05.2018 15:23 GÜNCELLEME 31.05.2018 15:36
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Alman IFO Enstitüsü Başkanı Hans-Werner Sinn, İtalya’nın Euro’dan çıkacağını iddia etti.

Ekonomi dergisi Wirtschafts Woch’de yayınlanan makalesinde ünlü ekonomist Sinn, Almanya, para veya teminat vermezse İtalya’nın Euro’dan vazgeçmesi ihtimali çok yüksek olduğunu belirtti.

''YA BORCU SİLİN YA DA EURO'DAN ÇIKARIZ'' TEHDİTİ

Siyasi reformları erteleyen, devlet harcamalarını güçlü bir şekilde devam ettiren ve var olan borçların silinmesini talep eden İtalya’nın AB’den "ya borçlarımızı silersiniz ya da Euro’dan çıkarız" diyerek tehdit ettiğini belirten Sinn, bu söylemlerin İtalya’nın gizli bir hesabının olduğunu gösterdiğini ifade etti.

İFLAS TEHLİKESİ

Sinn, İtalya dış borçlarını ödeyebilmesi için tasarruf reformlarının yerine getirmesi gerektiğini aksi takdirde, iflasa gideceğini ve İtalya’da meydana gelebilecek bir krizin AB’yi de ciddi manada etkileyeceğini söyledi.

ÇIKIŞ EN DOĞRU YOL

İçinde bulunduğu krizden çıkamaması halinde İtalya’nın AB ülkelerine zarar vermemesi için Euro para biriminden çıkmasının en doğru yol olacağını belirtti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • şeref 5 yıl önce Şikayet Et
    her ulkenin bir hesabi var, ALLAH'IN da bir hesabi var supesiz en doğru hesap ALLAH'IN hesabıdır bizi batirmaya çalışan avrupa kendisi batacaktır ayrıca fusman düşmandır iyisi kötüsü olmaz bunlar haçlı artıkları değilmi
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür, Avrupa bitecek, gelecek yüzyıl bizim asrımız olacak.
    Cevapla
  • Erk 5 yıl önce Şikayet Et
    Darısı Almanya, Fransa ve Hollanda ekonomilerinin başına
    Cevapla
  • Çok iyii 5 yıl önce Şikayet Et
    İtalya Yunan gibi olmaz battı mı AB de battı demektir Ekonomisi çok büyük 3 veya 4. Büyük ekonomi AB de toplaması zor geçmiş olsun
    Cevapla
  • hako 5 yıl önce Şikayet Et
    Italya icin uzulurum turklere en yakin dost italyanlardir turkleri seviyorlar cunku
    Cevapla
  • kardes 5 yıl önce Şikayet Et
    italyanlar in turkleri sevdikleri kendimizin uydurdugu birsey...onlarin sevgisine de ihtiyacimiz yok..ezik olmaya gerek yok..atilla yi hatirla..saygi ve sevgi..
    Cevapla
  • huysuz 5 yıl önce Şikayet Et
    evet o kadar çok seviyorlar ki pkk ya mayınların baş sponsoru.
    Cevapla
  • Ercan 5 yıl önce Şikayet Et
    italyaya gidip bir hafta kalmani cok isterim.. bu zaman boyunca onune kim gelirse konus, sor.. bakalim italyanlar en cok kimi seviyor ve hayranlik duyuyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle