Türkiye için müthiş gelişme! Avrupa çok kıskanacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “2018’in ilk çeyreğinde yüzde 7,5 civarında bir büyüme rakamı gelecek. 2018 yılında 169 milyar dolarlık ihracat rakamımızı ve hedefimizi Haziran ayı sonunda 172-173 milyar dolar olarak tekrar revize edeceğiz ve eminim onun da üzerine çıkmayı başaracağız” dedi.

Türkiye için müthiş gelişme! Avrupa çok kıskanacak
Türkiye için müthiş gelişme! Avrupa çok kıskanacak
GİRİŞ 31.05.2018 09:30 GÜNCELLEME 31.05.2018 09:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

konomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen ‘Geleneksel DEİK İftar Programı’na katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Zeybekci, “2018’in ilk çeyreğinde yüzde 7,5 civarında bir büyüme rakamı gelecek. 2018 yılında 169 milyar dolarlık ihracat rakamımızı ve hedefimizi Haziran ayı sonunda 172-173 milyar dolar olarak tekrar revize edeceğiz ve eminim onun da üzerine çıkmayı başaracağız. Nereden geldik buraya; geçen sene bugünlerde 146 milyar dolarlık ihracatı, 2017 yılı sonunda 157, şimdi Mayıs sonu itibariyle inşallah cuma günü açıklanacak 162,5 milyar dolar, yılsonu 172 milyar dolar olacak” dedi.

“Türkiye ekonomisi bir zamanlar bir leğen suda sallanan ekonomi değil artık”

Ekonomi Bakanı Zeybekci, 24 Haziran seçimleriyle beraber tünelin ucundaki ışık yaklaştıkça ekonominin rahatlayacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Türkiye ile ilgili biraz önce saydığım rakamlar ortada ve diğer taraftan da Türkiye’nin kamu ve özel sektör borçları son derece şeffaf bir şekilde ortada. Türkiye’nin bir yıllık kısa vadeli özel ve kamu borcu toplam 190 milyar dolar civarında. Merkez Bankası varlıkları, döviz tevdiat hesaplarının toplamı 290 milyar dolar civarında. Bir ihracatçı kardeşiniz olarak söylüyorum; ihracatının da yaklaşık olarak yüzde 20 civarındaki bir rakamı hep yurtdışında müşterisinde alacaklıdır. Türkiye’nin ihracat gelirlerindeki, turizm gelirlerindeki artışı saymıyorum. Türkiye ekonomisi o kadar muhteşem ve derinliği olan ekonomi haline geldi ki bir zamanlar bir leğen suda sallanan ekonomi değil artık.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Ali Sarı 5 yıl önce Şikayet Et
    80 yıl boyunca batı ülkelerin kuyruğu gibi dolandık. Ellerini ayaklarını öptük , yeterki 5 kuruş borç versinler. Halk yeter dedikçe üzerlerine askeri darbeleri gönderdiler. Türk / Kürt sorunu çıkardılar. Ekonomi krizler . Bugün git yarın gelmeler. Hastane kuyruklar. 50 Yıl AB kapısında bekletmeler. Gezi olay. AKP 2003 de geldi Erdoğan milletin gözlerini açtı. Otoyollar, hızlı trenler, hastaneler, havaalanları, yerli üretimler, milli üretim, çılğın projeler, yerli silah. Milli Otomobil. Batı ülkeleri eski Türkiye’yi istiyor . Erdoğan gitsin CHP gelsin istiyorlar. Saf CHP liler de sanıyorlar ki batı ülkeleri kendilerini çok seviyor, halbuki kulanıyorlar.
    Cevapla