Hükümet harekete geçti! Gençler için 20 dev adım

Hükümet, gençlere iş ve kariyer için tüm imkânları seferber ederken, söz verdiği 5 milyon istihdamiçin önemli adımlar atılacak.

Hükümet harekete geçti! Gençler için 20 dev adım
Hükümet harekete geçti! Gençler için 20 dev adım
GİRİŞ 31.05.2018 11:50 GÜNCELLEME 31.05.2018 11:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kamu İstihdam Portalı kurularak kamu istihdamına erişim kolaylaşacak. İş tecrübesi kazanım programları ile kariyer rehberlik sistemi geliştirilecek. Yurtdışında yetişen gençlere kamuda istihdam için yeni KPSS modeli kuruluyor. Gençlere esnek çalışma koşulları sunulacak. İşgücüne meslekler arası geçici kolaylaştıran esnek beceriler kazandırılacak. Uzun süreli işsiz kalanlara "dönüşü hızlandırma" kursları başlatılıyor.

2.2 MİLYONA İŞGÜCÜ EĞİTİMİ

2 milyon 250 bin kişi aktif işgücü piyasası programlarından yararlanacak. Yeni nesil ihtisas serbest bölgeleri kurulacak. Mesleki yeterlilik belgeli nitelikli işgücü sayısı 1 milyona çıkacak. Kadın kooperatiflerine iş geliştirme, pazarlama destekleri verilecek. Dijital dönüşüme uyum sağlayacak işgücü yetiştirilecek. Türkiye genelinde yürütülen baraj, santral projeleri toplamda yaklaşık 1 milyon kişiye iş kapısı açacak. Sanayi bölgelerine meslek lisesi uygulamaları yaygınlaşıyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 2
  • H.B.V 5 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti Hükümeti zaten bunu yapmaya başladı..Yeni istihdam alanlarının açılması ,teşvik edilmesi, Türkiyeyi üreten hale getirecek Genç nesillerede her alanda iş kapıları açılacak.
    Cevapla
  • Batman 72 5 yıl önce Şikayet Et
    yetkililerden isteğimiz kısa vadeli üç ay altı ay geçici istihdam olmasın uzun vadeli istihdam olsun Endüstri meslek liseleri bölūmlerine ve üniversitelerin diğer bölumlerine hitap etsin sadece sermaye sahiplerine ve işletmelere teşvik olacaksa ve sermaye sahipleri, işsizliği size ve bize karşı kullanılacaksa yapmayın bunun yerine ayrılan bütçeyle yeni büyük fabrikalar işletmeleri siz kurup işletin sonra özelleştirin sümerbank gibi bu şekilde hem istihdam hemde işçilerin ücret çitalari korunmuş olur o çitatın altinda çalıştiramaz diğer şekilde sermaye ve ìşletme sahipleri devldtin mali deniz mantiğiyla yaklaşacaklardir halki sömureceklerdir.
    Cevapla