Ruslar: Türkiye'ye parayı kısa sürede yatıracağız

Gazprom Export yetkilisi Mihail Malgin, Gazprom ve Botaş arasında uzlaşma yapılan tahkim süreci kapsamında Türkiye'ye yapılacak 1 milyar dolarlık ödemenin büyük bölümünü, en kısa sürede yatıracaklarını söyledi.

Ruslar: Türkiye'ye parayı kısa sürede yatıracağız
Ruslar: Türkiye'ye parayı kısa sürede yatıracağız
GİRİŞ 30.05.2018 23:10 GÜNCELLEME 30.05.2018 23:11
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye ile yapılan tahkim anlaşmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Gazprom Export yetkilisi Mihail Malgin, "Uzlaşma yapılan tutarın büyük bölümü en kısa sürede yatırılacak. Geri kalan küçük bölüm, gelecekte yapılacak gaz sevkiyatlarına indirim olarak yansıtılacak" dedi.

Gazrpom'dan geçen hafta yapılan açıklamada, "Gazprom Export ile Botaş arasında, Rus doğalgazının Türk tüketicilerine tedarikini kapsayan kontratların şartlarıyla ilgili tahkim sürecinin mahkeme dışında çözüme kavuşturulması için belgeler imzalandı. Tahkim süreci en kısa zamanda sonlandırılacak" ifadelerine yer verilmişti.

 

ERDOĞAN ‘BU İKİ YIL İÇİN ÜLKEMİZE 1 MİLYAR DOLAR ÖDEME YAPILACAK' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rusya'dan aldığımız doğalgazın fiyatında indirim talep etmiştik. 2015 ve 2016 yılları için geçerli olmak üzere Rusya'dan aldığımız doğalgaz yüzde 10.25 indirim mutabakatına vardık. Bu iki yıl için ülkemize 1 milyar dolar ödeme yapılacak" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'dan sonra Enerji Bakanı Berat Albayrak da Rusya'nın ödemeyi seçimlerden önce yapacağı ve bu meblağın Hazine'ye geçeceği bilgisini paylaşmıştı. 

YORUMLAR 12
  • baki 5 yıl önce Şikayet Et
    rus dan indirimi alıyorsunuz ve bunu açıkca belirtiyorsunuz.inkar yok.peki vatandaşa neden yansımıyor sayın yetkililer..
    Cevapla
  • 57.Alay 5 yıl önce Şikayet Et
    Ruble olarak alın ödemeyi.yerli para ile ticaret e başlangıç olur.vizde odemelerimizi ruble ile yaparız dolar sonsuza kadar tarih olur.
    Cevapla
  • AHMET ŞENGÜL 5 yıl önce Şikayet Et
    dediğin iyi bir şey ama kürsel çapta etkilemek için ticareti para yerine altın olarak yapmak en iyisi. yakında bu olacak. dolar euro bu ülkede etkisi kalmayacak inş.
    Cevapla
  • Gezgin 5 yıl önce Şikayet Et
    Madem yüksek fiyatı tüketici ödedi inşaalah gelecek indirimden ayrı bir indirim daha yapılır
    Cevapla
  • Xxx 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden dolar
    Cevapla
  • serdar 5 yıl önce Şikayet Et
    hala dolar diyo ya !!tabi artar dolar !!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle