ASKON: 'Moody's manipülatif açıklama yapıyor

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, kredi derecelendirme kurumu Moddy’s’in Türkiye’nin 2018 büyüme rakamı tahmininde revizeye giderek yüzde 4’ten yüzde 2’ye düşürmesine ilişkin açıklamada bulundu.

ASKON: 'Moody's manipülatif açıklama yapıyor
ASKON: 'Moody's manipülatif açıklama yapıyor
GİRİŞ 30.05.2018 15:12 GÜNCELLEME 30.05.2018 15:12

Moody’s’in Türkiye’deki seçim ortamını fırsat bulup manipülasyon yaptığını belirten Cesur bu konuda şunları söyledi; 

‘’Moddy’s’in niyeti çok açık, elinden geldiğince seçim ortamını manipüle edip, çıkar ortaklarının değirmenine su taşımaya gayret ediyor. 15 Temmuz sonrası da acele edip fırsat bu fırsat demişti, fakat sonrasını gördük yanıldı. Yanılgı Moodys’te ne yazık ki hata olmuyor.  

Geçen yıl nasıl artı yönde revize kararı aldılarsa bu yıl da hayal kırıklığına uğrayıp aynı şekilde yukarı yönde revize edecektir. Türkiye ekonomisi güçlü ve istikrarlı bir yapıya sahiptir. Şu an para piyasalarındaki hareketlilik seçim ortamının belirsizliğinden kaynaklanmadır. 

Ekonomi belirsizliği sevmediği için bu tür hareketlenmeler görülebilir. Seçim sonrası Türk ekonomisi rayına tekrardan güçlü bir şekilde oturacaktır. Biz bu yılı en az yüzde 5’in üzerinde bir büyüme ile bitireceğimizi öngörüyoruz. 

Moddy’s gibi kuruluşların da seçim ortamında bu tarz açıklamalarda bulunmasını yerinde bulmadığımızı belirtiyor, bu açıklamaların manipülatif açıklamalar olduğunu düşünüyoruz.