OECD'nin Türkiye açıklaması Moody's'e kapak oldu

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü, Türkiye'nin 2018 büyüme tahminini 5.1 olarak açıkladı. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service ise, bugün Türkiye'nin 2018 yılına ilişkin büyüme tahminini yüzde 4'ten yüzde 2.5'e düşürdüğünü açıklamıştı.

OECD'nin Türkiye açıklaması Moody's'e kapak oldu
OECD'nin Türkiye açıklaması Moody's'e kapak oldu
GİRİŞ 30.05.2018 12:50 GÜNCELLEME 30.05.2018 13:28
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) Mayıs 2018 Ekonomik Görünüm Raporu'na göre kurumun 2018 yılına ilişkin Türkiye büyüme tahmini yüzde 5.1 seviyesinde bulunuyor. Kurumun 2019 yılına ilişkin Türkiye büyüme tahmini ise yüzde 5.0. 

OECD ÜLKELERİNİ VE EURO BÖLGESİ'Nİ İKİYE KATLADI

OECD ülkelerinin tamamına yönelik büyüme beklentileri ise 2018 ve 2019 yılları için sırasıyla yüzde 2.6 ve yüzde 2.5 seviyelerinde bulunuyor.

Euro Bölgesi'nde ise OECD büyüme beklentisi sırasıyla yüzde 2.2 ve yüzde 2.1 seviyelerinde bulunuyor.

FİTCH'TEN SONRA MOODY'S DE DEVREYE GİRDİ

 

Geçtiğimiz hafta Fitch Raftings Türkiye hakkında üst üste 3 kez açıklamalarda bulunmuş, Türkiye'yi kredi notunu düşürmekle tehdit etmişti. Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Moody's de bugün yayımladığı raporla Türkiye'nin büyüme tahmini düşürürken, ekonomi üzerinde daha fazla aşağı yönlü risk gördüğünü belirtti. Raporda, Türkiye'nin büyüme tahmininin bu yıl için yüzde 4'ten yüzde 2.5'e, gelecek yıl için ise yüzde 3.5'ten yüzde 2'ye indirildiği ifade edildi.

YORUMLAR 36
  • beyaz_melek-.- 5 yıl önce Şikayet Et
    it ürer kervan yürür düşürseniz ne çıkarsanız ne biz işimize bakarız dalırs ları olan düşünsüz şimdi
    Cevapla
  • Melikşah 5 yıl önce Şikayet Et
    Yarın bir gün de OECD tahminlerini aşağı yönlü revize ederse nolacak? Onlara da hay sizin ben mi diyeceğiz? Tüm bu kurumlara benzer saygın ve etkin kurumlar oluşturmalıyız biz müslümanlar olarak...Ama nasıl? Asıl halledilmesi gereken problem bu sanki...
    Cevapla
  • Asım 5 yıl önce Şikayet Et
    Mooodiyis falan öneli değil , onlar zaten gavur, ellerinden geleni ardına koymazlar. Ya kendine Atatürk'çü diyen chp, Türkiye batsın, ihtilal olsun, diye göbek atıyor. Ona Kemalistler dur demiyor... Gavur suçsuzdur vesselam.
    Cevapla
  • 12345 5 yıl önce Şikayet Et
    2017 de 7.4 lük büyümeye inanmayanlar açsın oecd sitesine baksın . türkiye yüzde 5 in altına dusmemeli yoksa ilk 10 ekonomi arasına girmek hayal olur
    Cevapla
  • baha 5 yıl önce Şikayet Et
    Çin - Hindistan - Türkiye kafa kafaya..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle