Türk ekonomisine büyük operasyon! Moody's yarıya indirdi

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, Türkiye'nin 2018 yılına ilişkin büyüme tahminini yüzde 4'ten yüzde 2.5'e düşürdü.

Türk ekonomisine büyük operasyon! Moody's yarıya indirdi
Türk ekonomisine büyük operasyon! Moody's yarıya indirdi
GİRİŞ 30.05.2018 08:43 GÜNCELLEME 30.05.2018 08:46
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Türkiye 24 Haziran seçimlerine giderken Kredi Derecelendirme Kuruluşları'ndan art arda açıklamalar geliyor. Bu açıklamaların olumsuz yönde olması da dövizi hareketlendiren en önemli unsurlardan biri.

Geçtiğimiz hafta Fitch Raftings Türkiye hakkında üst üste 3 kez açıklamalarda bulunmuş, Türkiye'yi kredi notunu düşürmekle tehdit etmişti.

MOODY'S'İN 2018 YILI TAHMİNİ

Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody's Investors Service de devreye girerek, Türkiye'nin 2018 yılına ilişkin büyüme tahminini yüzde 4'ten yüzde 2.5'e düşürdü.

 

 

"BÜYÜMEDEKİ HIZLANMA BORÇLANMA MALİYETLERİNİ GETİRİYOR"

Moody's'in “Küresel Makro Görünüm 2018- 2019” raporunun Mayıs ayı güncellemesinde gelişmiş ve gelişen ekonomilerde, büyümedeki hızlanmanın yükselen borçlanma maliyetleri ve sıkı kredi koşulları ile sınırlanacağı belirtildi.

Raporda, “Gelişen piyasa ekonomilerinin 2018 ve 2019 yıllarında -2017deki yüzde 5.3'ten- yüzde 5.2 büyümesi tahmin ediliyor.” ifadesi yer aldı.

Gelişen piyasa ekonomilerinin görünümünün her ülkenin genel ekonomik gücü ve sermaye akımlarının volatilitesine dayanma gücü değerlendirmesine dayalı olduğu ifade edildi.

YORUMLAR 90
  • Konyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Gövden sağlamsa dış güç falan hikaye.imza reis..noldu demek ki gövde çürük aga
    Cevapla
  • ankarali 5 yıl önce Şikayet Et
    siz kagit üstünde düsürseniz neyazar düsürmeseniz neyazar türkiye tamgaz durmak yok yola devam reis
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    İt ürür kervan yürür!!!!
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu Seytanlarin oyunlari bitmez.Ne yaparsalar yapsinlar.InsaAllah Sonlari cehennemin dibidir.
    Cevapla
  • Hssa 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunlar firildagin onde gideni.cok degil 3-5 ay sonra tekrar revize ederler ilk tahminlerininde uzerine cikarlar.ama bunlarin bu kadar dansoz olmalarinin bi yaptirimi olmali.adamlar resmen mafyavari bir islev goruyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle