Alışverişte yeni dönem! Cepten anında görülecek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, sebze ve meyve ticaretinin elektronik ortamda takip edilmesi için Hal Kayıt Sistemi'nin hayata geçirildiğini belirtti. Tüfenkçi, bu şekilde el değiştirmelerdeki fiyatın anlaşılabileceğini belirtti.

Alışverişte yeni dönem! Cepten anında görülecek
Alışverişte yeni dönem! Cepten anında görülecek
GİRİŞ 29.05.2018 11:49 GÜNCELLEME 29.05.2018 12:14
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Sebze ve meyve ticaretinin elektronik ortamda takibi için "Hal Kayıt Sistemi (HKS) Mobil Uygulaması" hayata geçirildi. Uygulama ile satın alınan sebze ve meyvelerin üreticisi, üretim zamanı ve yöntemi öğrenilebilecekken, ''Diyarbakır karpuzu mu?'' gibi terimler ile koklayarak kavun alma gibi yöntemler de tarihe karışmış olacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yaptığı açıklamada, Türkiye'de sebze ve meyve ticaretine ilişkin güncel veri tabanının oluşturulması ve bu ticaretin elektronik ortamda takip edilebilmesi için HKS üzerinden mobil uygulamayı hayata geçirdiklerini söyledi.

 

FİYAT DENETİMİ YAPILABİLECEK

HKS Mobil Uygulama ile ticaretin geliştirilmesi, tüketici güvenliğinin sağlanması ve vatandaşın hayatını kolaylaştıracak yeniliklerin hayata geçirilmesini amaçladıklarını vurgulayan Tüfenkci, "HKS Mobil Uygulama ile teknolojiyi sebze ve meyve tezgahlarına taşıdık. Tüketicilerimiz cep telefonlarına yükleyecekleri HKS Mobil Uygulama ile künyedeki karekodu okutarak, satın aldıkları sebze ve meyvelerin üreticisini, üretildiği bölgeyi, üretim zamanını ve yöntemini (organik, iyi tarım, konvansiyonel) öğrenebilecek. Böylece, bir nevi piyasa denetimi yapacak. Ayrıca vatandaşlar, tezgahta perakende satış fiyatını gördüğü ürünün üreticiden hangi fiyattan satın alındığını ve el değiştirmelerde oluşan fiyatını anlayabilecek." diye konuştu.

KAVUN ARTIK KOKLANMAYACAK

Tüfenkci, HKS Mobil Uygulama'yı sektörde şeffaflaşmayı temin edecek bir hizmet olarak gördüğüne işaret ederek, "Tüketici karpuzun Diyarbakır karpuzu olup olmadığını tezgahtardan sormayacak ya da Kırkağaç kavununu koklayarak anlamaya çalışmayacak. Mobil uygulamayla kendisi ürünün nerede üretildiğini bizzat cep telefonu ekranından görecek." ifadesini kullandı.

Hal Kayıt Sistemi (HKS) Mobil Uygulaması ile meyve sebzelerin  tüm bilgleri görülebilecek.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Dijital 5 yıl önce Şikayet Et
    Dijital den pazar yönetimi dijital den eğitim yönetimine benzerse sebzelerde öğrenciler gibi tatsız tuzsuz seviyesiZ olacak demektir Dikkatli olun sonra o sebze meyve bizi yemesin
    Cevapla
  • Serkan BJK 5 yıl önce Şikayet Et
    önce bu pazarcıları düzeltmek lazım müşteriye nasıl davrancaklarini ögretmek lazim sanki bedava dağıtıyorlar labali labali ve çok cıvıklık yapıyorlar
    Cevapla
  • Pazarcıyla olmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Pazarcı göstermez ki karekodu. Müşteri olarak istersen de karpuz bıçağını sallar
    Cevapla
  • dırıj gazi uzun 5 yıl önce Şikayet Et
    bır muhasebecı olarak bunun yapılması zor gorunuyor.
    Cevapla
  • metın 5 yıl önce Şikayet Et
    ısın yok mu senın
    Cevapla
  • mehmet s 5 yıl önce Şikayet Et
    ısınız gucunuz elestırı. muhasebecı ısen gıt meslegını yap. dolanma buralarda.
    Cevapla
  • dırıj gazi uzun 5 yıl önce Şikayet Et
    bu sistem boş.
    Cevapla
  • surc 5 yıl önce Şikayet Et
    dolusunu soyelede gorelım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle