Yeni Havalimanı'nda tarihi an

Yeni Havalimanı'nda biten pist için seyrüsefer cihazlarının testleri için pistin üzerinde DHMİ'ye ait Cessna uçağı ilk kontrol uçuşunu yaptı.

GİRİŞ 29.05.2018 08:39 GÜNCELLEME 29.05.2018 09:21
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Cessna Citation XLS tipi uçuş kontrol uçağı, biten 3 bin 750 metre uzunluğunda ve 60 metre enindeki pistin pas geçiş anı büyük ilgi görürken sistemlerin düzgün çalıştığı ve pistin uçuşa hazır olduğu belirtildi.

29 Ekim'de ilk etabı açılacak olan ve şu an yüzde 90.5'i tamamlanan İstanbul Yeni Havalimanı'nda biten bir pist ile ilgili seyrüsefer cihazlarının testleri için kalibrasyon uçuşu pistin üzerinde yapıldı.

Habertürk'ün haberine göre, DHMİ'nin Cessna Citation XLS tipi uçuş kontrol uçağı, biten 3 bin 750 metre uzunluğunda ve 60 metre enindeki pistin üzerinden pas geçti.

 

 

O anlar büyük ilgi gördü. Piste teker koymayan Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne ait uçak, seyrüsefer cihazlarının doğru çalışıp çalışmadığı kontrolünü başarıyla tamamladı. Yapılan kontrollerde sistemlerin düzgün çalıştığı ve pistin iniş ve kalkışlara uygun olduğu görüldü.

"SEYRÜSEFER CİHAZLARIYLA İLGİLİ TESTLERİMİZİ YAPIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Yeni Havalimanı'na uçakla yapması planlanan ilk inişiyle ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Biz şubat ayı itibarıyla şunu deklare ettik: 'Şubat ayı itibarıyla pistimiz uçak inişine hazır' dedik. Gerekli testleri zaten yapmıştık. Gerekli işlemleri yapmıştık. Şimdi kaldı ki, seyrüsefer cihazlarıyla ilgili testlerimizi yapıyoruz. Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza şubat ayından itibaren davetimizi arz ettik. Umarım ve dilerim Sayın Cumhurbaşkanımızın vakitleri olur. Hem havalimanımıza ilk inişlerini gerçekleştirirler." demişti.

YORUMLAR 29
  • halk 5 yıl önce Şikayet Et
    24 hazıran bununda seçimi olacak ,bu hizmetlere devammı yoksa bu ve benzeri hizmetlerı yıkmakmı
    Cevapla
  • 421 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahım emeği geçen herkesden razı olsun.havaalaninin ismi TRTE olsun :))
    Cevapla
  • Yildiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayirli ugurlu olsun, birsuru insana ekmek kapisi bi tarafdanda bu havalimani. Bunun gibi guzel projelerin devamina insallah, hem ulkemize hem halkimiza katkisi olsun. Bu projeye karsi cikanlar, ataturk havalimani kapaninca bakalim bu havalimanina gitmemezlik yapabilcekmi? Heleki sabiha gokce yoluna ters duserse....
    Cevapla
  • Savas71 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiden hayırlı olsun diyelim. Allah kaza bela vermesin inşallah.
    Cevapla
  • Tahir 5 yıl önce Şikayet Et
    maşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle