Erdoğan imzaladı! 15 gün süresi var cezası 250 bin TL

SGK'ya verilmesi gereken bildirge, beyanname, belge veya defterlere istinaden sigortalıların ve çalışma gün sayılarının eksiksiz bildirilmesi şartıyla bildirilen prime esas kazanç tutarında, fiilin işlendiği tarihteki brüt asgari ücretin üçte birini geçmemek ve yüzde birini aşmayacak şekilde eksiklik tespit edilmesi durumunda, eksikliğin 15 gün içinde düzeltilmesi için ilgiliye ihtar verilecek. Ayrıca Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanuna ek madde getirilerek, gerekli izin ve belgeyi almaksızın ticari faaliyette bulunanlar 50 bin ila 250 bin TL arasında bir ücret ödemekle cezalandırılacak.

Erdoğan imzaladı! 15 gün süresi var cezası 250 bin TL
Erdoğan imzaladı! 15 gün süresi var cezası 250 bin TL
GİRİŞ 25.05.2018 07:55 GÜNCELLEME 25.05.2018 11:23
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan "7144 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) verilmesi gereken bildirge, beyanname, belge veya defterlere istinaden sigortalıların ve çalışma gün sayılarının eksiksiz bildirilmesi şartıyla bildirilen prime esas kazanç tutarında, fiilin işlendiği tarihteki brüt asgari ücretin üçte birini geçmemek ve yüzde birini aşmayacak şekilde eksiklik tespit edilmesi durumunda, eksikliğin 15 gün içinde düzeltilmesi için ilgiliye ihtar verilecek.

 

 

Bu süre sonunda tespit edilen eksik tutarın SGK'ye bildirilmemesi halinde idari para cezası verilecek. Eksikliğin işverence tespit edilmesi durumunda ise bu süre; bildirge, beyanname, belge veya defterlerin SGK'ye verilmesinden itibaren 15 gün olacak.

İSKAN KANUNU'NDA DEĞİŞİKLİK VAR

İskan Kanunu kapsamında hak sahibi olan ailelerden, kendilerine verilen taşınmazlara ait ödemedikleri anapara taksit borçlarının her biri için, vadesinin bittiği tarihten itibaren ödeme tarihine kadar geçen süre için tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim oranı ile güncellenmiş tutarını 1 yıl içinde defaten ödeyenlerden gecikme ve temerrüt faizi alınmayacak.

250 BİN LİRA CEZA VAR

Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanuna ek madde getirilerek, gerekli izin ve belgeyi almaksızın ticari faaliyette bulunanlar 50 bin ila 250 bin TL arasında bir ücret ödemekle cezalandırılacak. Yetkisiz faaliyetin gerçekleştiği iş yerlerindeki çalışmalar bir aydan altı aya kadar durdurulacak. Suçun devamı halinde ise sürekli olarak durdurulacak.

AOÇ, BELEDİYEYE TAHSİS EDİLECEK

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazilerinin bazı kısımları, AOÇ Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında yapılacak protokolle, hayvanat bahçesi, tema park, rekreasyon alanları ile ziyaretçilerin günübirlik ihtiyaçlarını karşılayacak yapıların inşaatını yapmak üzere 29 yıllığına bedelsiz olarak Belediye’ye tahsis edilecek.

Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanununda yapılan değişiklikle, oda kuruluş yeter sayısına ulaşamayan yerlerdeki esnaf ve sanatkarların kayıtlarını birlik marifetiyle tutmalarının yolu açıldı. Esnaf ve sanatkarlara odalarca verilen hizmetler, ilçelerde şube açan birlikler tarafından da verilebilecek.

YORUMLAR 12
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Ssk kanununun yeniden ela alinmasi lazim ara kararlarla yurumez
    Cevapla
  • halk 5 yıl önce Şikayet Et
    ben işveren değilim oğlum da bir işyerine asgari ücretle çalışıyor,şikayet etmeye hakkım yok ,asgari ucret 1600 tl civarı,sgk primi 900 tl etti 2400 tl mesleği olmayan bir işçi için az paramı ,sorun gençlerde mesleğe çalışan yok ,sanayi lere git her işyerine çirak alınıyor yazar ama hiç kimse gitmez giden de kaç tl haftalık vereceksın der ,çalışmaz ,sonra asgari ucreti de beğenmez ,isterki çalışmadan son model tlf num olsun ,arabam olsun
    Cevapla
  • Iron 5 yıl önce Şikayet Et
    çalışan kazanır. başka açıklaması olamaz. görüyoruz kolay yoldan yatarak para kazanmak isteyenlerin durumlarını. hepsi dolandırılıyor.
    Cevapla
  • Osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Belliki okul falan okumamışsın hayatından 4 yıl ver uğraş çabala. 15 saat yol git yılda 6 7 sefer stres yap sınava gir o zaman gel konuşalım dayı
    Cevapla
  • Yorgun 5 yıl önce Şikayet Et
    Küçük esnafını düşünen yok herkes büyükler için mücadele veriyor biz olmusuz kalmışız kimin umrunda sigorta ödeyemiyoruz durum sıfır bizi düşünen yok
    Cevapla
  • halk 5 yıl önce Şikayet Et
    hırsızlık yapan Yahudi şirketine 250 bin bile az turkiye sınırları içine sokulmamalıdır
    Cevapla
  • halk 5 yıl önce Şikayet Et
    işini doğru yapana ceza yokki ,belgesız izinsız ticaret yapacaksın ceza koyunca şikayet edeceksın,bu ülke yol geçen hanımı,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle