Almanya çıldırdı! Türkiye'ye saldırıyor

Alman basını Türkiye üzerine oynana kur oyununu fırsat bilerek yalan analizlerle saldırmaya başladı.

Almanya çıldırdı! Türkiye'ye saldırıyor
Almanya çıldırdı! Türkiye'ye saldırıyor
GİRİŞ 24.05.2018 17:50 GÜNCELLEME 24.05.2018 18:02
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Seçim döneminde Türkiye üzerine oynanan ekonomik oyunların ardı arkası kesilmiyor. Faiz lobisinin baskısı ve jeopolitik durumların da etkisiyle artan döviz kurlarını fırsat bilen Alman basını, Türkiye üzerine oynadığı kirli oyunlarla hem seçmenin hem de Türkiye'ye yatırım yapacak yatırımcıların kafasını karıştırmaya çalışıyor.

"TÜRKİYE İMF'NİN KAPISINI ÇALACAK"

 

 

Deutsche Welle'nin aktardığı habere göre, Alman gazetelerindeki haberlerde lira düşerken enflasyonun fırlamasının Türkiye ekonomisi için felaket anlamına geldiği savunulurken, Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) kapısını çalmak zorunda kalabileceği dile getirdi.

SİSTEMATİK ŞEKİLDE SALDIRIYA BAŞLADILAR

Alman basını tek elden talimat almış gibi hep bir ağızdan saldırmaya başlarken Die Welt gazetesinde de şu satırlara yer verildi: 

"Türk Lirası yılbaşından bu yana dolar karşısında yüzde 22 oranında geriledi. Pesosu yüzde 24 oranında eriyen Arjantin Uluslararası Para Fonu'ndan yardım istemek zorunda kalmıştı. Arjantin gibi Türkiye de düşen liranın enflasyonu kızıştırması kadar kredi itibarını zedelemesinden de muzdarip. Türk şirketlerinin dolarla borçlanmış olması da ek bir dezavantaj. Dolar pahalandıkça özel borçlar kabarıyor ve Türkiye ekonomisi mahvoluyor. Uzmanlara bakılırsa Türkiye de sonunda Para Fonu'na sığınmak zorunda kalacak."

İMF'DEN BORÇ ALAN DEĞİL BORÇ VEREN ÜLKEYİZ

15 Temmuz gecesinde isteklerine ulaşamayan hainlerle, kirli ittifak gruplarının, sistematik bir şekilde saldırmaları ve başarısız olmaları daha da batmalarına sebep oldu. Türkiye'nin yaptığı reformlarla rekor seviyede büyümesi G-20 ülkeleri arasında birinci olması ve gelinen zamanda İMF'nin kapısını çalan değil, İMF tarafından kapısı çalınan, borç alan değil, borç veren ülke olmasını, Alman basını hazmedemediği belli olurken... Yalan, aslı astarı olmayan analizlerle saldırılar gerçekleştirerek Türkiye'yi karalama kampanyası başlattı.

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 126
  • Kıbrıslı 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanya düşman. Artık açık açık oynuyorlar. Bu Erdoğan'ı istemediklerinden değil. İstemedikleri Türkiye'nin güçlü bir ülke olmasıdır. İstedikleri ise bizi kukla gibi yönetebilecekleri, her istediklerini yapacak, karşı çıkmayacak bir yönetim. Halkımız bu ülkenin bize yaptıklarına karşı aydınlatılmalı. Gerekirse mallarına boykot yapılmalı.
    Cevapla
  • milletin ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanya önce kendine baksın IMF yardımına bizden çok ihtiyaç duyabilir. Çünkü bizim Kamu Borcu/Gayri Safi Milli Hasıla oranımız % 28,3 iken Almanya’da bu oran % 68,3. Yani onların borçluluk oranımız bizimkinin 2,5 katı. Dahası AB’nin neredeyse tamamı Maastricht kriterlerini bile karşılayamazken biz karşılıyoruz. Bizim borçluluk oranımız 28 AB üyesi ülkenin 26’sından iyi. Üstelik bizim sırtımızda borçluluk oranı % 179’u bulan Yunanistan gibi ülkeler de bulunmuyor. Bakalım Yunanistan’a verdikleri borcu geri alabilecekler mi? Bir de böyle sorunları var ayrıca. Domino taşı gibi arka arkaya gitmesinler de… Daha önce de Deutsche Bank Türkiye’ye benzer laflar ediyordu kendi gümledi, hatırlatırım.
    Cevapla
  • KESKİN 5 yıl önce Şikayet Et
    sadece TÜRKİYEYE saldıran almanyamı ,fransa yunan abd israil ve birçok HAİN FRAVUN KILIKLI ÜLKELERDİR.
    Cevapla
  • KARAKURT 5 yıl önce Şikayet Et
    düşünün türkiyede iki yada üç milyon alman yaşıyor ve türkiye almanyaya düşmanlık yapıyor ,,inanın o almanlar iki günde türk ekonomisini ve siyasetini alt üst ederler..şimdi almanlarmı daha çok vatansever türklermi..ve yine düşünün almanyadaki türkler artık türklükten çıkmış türkiye düşmanı haline gelmişler... örnek sözde türk milletvekilleri bir almandan daha çok türkiye ve islam düşmanı. ve çoğu dernek ve sivil örgütler türkiye düşmanı olmuşlar ayrıca büyük gruplar halinde hırıstiyanlığı seçiyorlar..sonrada bizler merkele kızıyoruz..
    Cevapla
  • yener 5 yıl önce Şikayet Et
    almanlar dost görünen en sinsi düşmanımızdır allah bizansa fırsat vermesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle