AK Parti duyurdu! Harekete geçiliyor...

AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bor’un kullanım alanını genişletmeye yönelik araştırma faaliyetlerini artıracaklarını açıklayarak ekonomik vaatlerini sıraladı.

AK Parti duyurdu! Harekete geçiliyor...
AK Parti duyurdu! Harekete geçiliyor...
GİRİŞ 24.05.2018 16:35 GÜNCELLEME 24.05.2018 17:22
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Ülkemizde Bor’a dayalı sanayinin gelişimini desteklemek, sürdürülebilir yenilikler ve ekonomik değer sağlamak amacıyla kısa adı BOROSİB olan BOR Organize Sanayi İhtisas Bölgesi’ni kuracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Seçim Beyannamesi'ndeki ekonomik vaatleri sıraladı...

 

 

TÜM İLLERE DOĞALGAZ

2018 yılı sonuna kadar tüm illerde doğal gaz arzı tamamlanacak. Yürütülen çalışmalarla 2019 sonuna kadar 222 ilçeye doğalgaz  ulaştırılacak. Doğalgaz depolama kapasitesi artırılmaya devam edilecek

YERLİ KÖMÜRE TEMİZ TEKNOLOJİ

Enerji üretiminde kullanılabilecek yerli kaynakların arama çalışmaları hız kesmeden artırılacak. Yerli kömürün değerlendirilmesi için temiz kömür teknolojilerinin uygulanması çalışmalarına hız verilecek.

BOR İÇİN HAREKETE GEÇİLİYOR

Bor’a dayalı sanayinin gelişimini desteklemek, sürdürülebilir yenilikler ve ekonomik değer sağlamak amacıyla kısa adı BOROSİB olan BOR Organize Sanayi İhtisas Bölgesi kurulacak.  Sektörel önceliklere bakılarak Bor ve türevlerinin geliştirilmesi ve sanayide aktif kullanımını sağlayacağız. Bor’un kullanım alanını genişletmeye yönelik araştırma faaliyetlerini artıracağız. 

MADENCİLİK SEKTÖRÜ

Madencilik sektörünün geleceği için tüm yasal adımlar atılmaya devam edilecek.

ENFLASYONU ORTADAN KALDIRMAKTA KARARLIYIZ

İstikrarlı ve güçlü ekonomi 5. başlığımızdır. Yeni dönemde de güven ve istikrarı sağlamaya çalışacağız. Mali disiplinden en küçük taviz vermeyeceğiz. Yüksek büyüme ekonomimizin lokomotifidir. Yüksek katma değerli sektörlerin ekonomideki payını artırarak ekonomideki gücümüzü artıracağız. Sermaye piyasalarımızı yeni alanlarla geliştirerek, daha etkin kullanımı sağlayacağız. Epeyce gerilettiğimiz, son dönemde bir parça yukarı hareketlenen enflasyon sorununu ortadan kaldırmakta kararlıyız. Türkiye Cumhuriyeti dijital dönüşümünü tamamlamış olarak 100 yılına girecek. Cari açığı kalıcı bir şekilde azaltacağız.

GIDA VE TARIM

Önümüzdeki dönemde kümülatif olarak 8,5 milyon hektar alanda arazi toplulaştırma çalışmalarını tamamlanılacak ve tarla içi geliştirme hizmetleri desteklenecek. 81 il ve 250 köyde Birlikte Üretim Modeli hayata geçirilecek. 2018 yılı sonu itibarıyla koruma altına alınan büyük ova sayısı 265’e, 2023 yılı hedefi olarak ova sayısı 300’e çıkarılacak

Tarımsal üretimi artırmaya yönelik faaliyetler ve yeni uygulamalar desteklenecek. Sertifikalı tohum üretimi 2 milyon tona çıkarılacak. Lisanslı depoculuk sisteminin yaygınlaşması ve gelişmesini sağlanacak. Hayvan varlığı artırılacak

İhtiyaç durumlarında süt piyasasının regülasyonu uygulamasına devam edilecek. Su ürünleri yetiştiriciliğinde üretim artırılacak. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri hayata geçirilecek. Kurulma aşamasındaki 17 Araştırma ve Eğitim Merkezi ile Ar-Ge çalışmalarına hız verilecek

TARIMSAL MİLLİ GELİRİMİZİ 150 MİLYAR DOLARA ÇIKARACAĞIZ

Hedefimiz 2023 yılında tarımsal milli gelirimizi 150 milyar dolara, ithalatımızı da 50 milyar dolara çıkarmaktır. Yüksek teknolojili seracılık gibi teknikleri yaygınlaştıracağız. Sudan'da kiralanan 780 bin hektar tarım arazisini yatırım yapmaları için girişimciler açacağız. Kırmızı et tüketiminde kendimize yeter ülke haline geleceğiz. Özellikle Doğu Anadolu da hayvancılığa destek vereceğiz. Otoyol ağımızı 2 katına çıkaracağız. Havacılık ve denizcilik sektöründe ülkemizi en önemli transit geçiş noktası haline getireceğiz. İstanbul ile birlikte 9 havalimanını kullanıma açacağız. 

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMDE DÜNYADA SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ

Girişimci ve yenilikçi bir anlayışla özel sektörün rolünü güçlendireceğiz. Küçük ve orta boy işletmeler başta olmak üzere rekabetçi bir ortamda oluşturacağımız özgün projelerle küresel ölçekte tanınan çok sayıda girişimcisi ve markası olan bir ülke konumuna yükseleceğiz. Kamuda ve özel sektörde kurumsal kaliteyi artırmış bir Türkiye hedefliyoruz. Sadece ulusal düzeyde değil, uluslararası düzeyde de hizmet verebilecek nitelikte mega projelerimizi birer birer hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Ülkemizi, eğitim, sağlık, bilgi, enerji, savunma sanayii, lojistik ve ticarette yerli milli üretimle dünyada söz sahibi olan bir ülke haline dönüştüreceğiz.

DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ

Gençlerimize sadece güvenmekle kalmıyor, onlara her alanda en iyi geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Gençlerimizin kariyer sahibi olmasını da önemsiyoruz. Eğitim programlarını artırarak, bilgi birikimlerini aktaracak bir kuşak yetiştirmeye çalışıyoruz. Üniversite ve yurt konusundaki  taçlandıracak adımları hayata geçireceğiz. Siyasette gençlerin önünü açan biz olduk, biz. Seçilme yaşını önce 25, şimdi 18'e düşürerek gençlerin enerjisini siyasete daha da yansıtmasını sağlıyoruz.Kadınlarımızı hayatın her alanında hak ettikleri yere getirme noktasında çok önemli yol katettik. Kadına şiddetten, çocuk yaştaki evliliğe kadar mağduriyet yaratan konularla mücadeleyi sürdüreceğiz. Çocuklarımızın insani ve ahlaki değerlere sahip, bilinçli ve iyi eğitimli fertler olarak yetişmesini sağlayacağız. Yoksulluk ile mücadele en başarılı olduğumuz alanlardan biridir. Günlük 4,3 doların altında harcamanın altında kimsenin kalmamasını sağlamaya çalışacağız. Nitelikli iş gücünü ülkemize çekmek için yeni politikalar geliştireceğiz. Türkiye dünyanın en gelişmiş Sosyal Güvenlik sistemine sahip ülkelerdendir.

YAŞLI VE ENGELLİLERİMİZE YÖNELİK ÇOK ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR

Hedefimiz günlük 4,3 doların altında bir harcama ile yaşamak zorunda kalan kimse bırakmamaktır. Yaşlılarımıza ve engellilerimize yönelik çok önemli projelerimiz var.Sağlıklı bir toplumun önemli bir aracı olan sporu, altyapısı ve insan kaynağı ile geliştirmeyi sürdüreceğiz.

ALTAY TANKI SERİ ÜRETİM HALİNE GELDİ

Yaşadığımız tecrübeler savunma sanayinde güçlü olmadan hedeflerimize ulaşamayacağımızı göstermiştir. Teknolojik dönüşüme liderlik eden yatırımlara öncelik veriyoruz. Silahlı ve silahsız İHA’lar konusunda elde ettiğimiz başarı bize güç ve moral vermiştir. İşte Afrin’de bunu yaşadık, Cerablus’ta bunu yaşadık. Özel sektörün savunma, havacılık ve uzay anlamında daha etkin hale gelmesi gerekiyor. ALTAY milli tankı seri üretim haline geldi. Bu çalışmaları yeni dönemde hızla sonuçlandırıp, ticari kullanım aşamasına getireceğiz. İnsansız savaş uçakları konusunda ARGE çalışmaları başlatacağız. Açık denizlerde de görev yapabilecek havuzlu çıkartma gemisini tamamlayarak donanmamıza dahil edeceğiz.

UZAY AJANSIMIZI BU YIL KURUYORUZ

Uzayda bayrağımızı temsil edecek çalışmaları yürütecek uzay ajansımızı bu yıl kuruyoruz. 2 yeni uyduyu daha uzaya göndererek bu alandaki başarımızı da perçinleyeceğiz. Ülkemizin her ferdi ve bölgesi kapsayacak vizyonu hayata geçireceğiz.

İŞSİZLİK SİGORTASI YENİDEN DÜZENLENECEK

 Uzun süreli işsizlik nedenleri araştırılarak işe dönüş hızlandırılacak, yenilikçi programlar uygulamaya konulacak. Mesleki yeterlilik belgeli nitelikli işgücü sayısı 1 milyona çıkacak. İstihdam teşviklerinin ilave istihdama katkısını değerlendirilerek, teşvikleri özel politika gerektiren grupların istihdamı ve sektörel ihtiyaçları önceleyecek şekilde tasarlanacak. İşsizlik sigortası, daha fazla sosyal koruma sağlayacak şekilde yeniden düzenlenecek. Sosyal yardım yararlanıcıları açık işlere yönlendirilecek ve aktif işgücü programlarına katılmaları sağlanacak. İşgücü piyasası mevzuatı ve kurumlar dijital dönüşüme uygun ve hazır hale getirilecek

KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • Reis33 5 yıl önce Şikayet Et
    Tazminat yasası ne oldu unutuldumu???...
    Cevapla
  • Fan sivas 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence futbol takımlarımıza yabancı oyuncu yasaklansın milletin dövizini dışarıya boşuna akıtıyorlar.
    Cevapla
  • cakir 5 yıl önce Şikayet Et
    Insallah
    Cevapla
  • adalet 5 yıl önce Şikayet Et
    siraladikca dolar cikiyor
    Cevapla
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah utandırmasın yar ve yardımcın olsun recep tayyip erdoğan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle