KKTC Başbakanı'na tokat gibi cevap!

KKTC Başbakanı Tufan Erhürman’ın haftalık basın toplantısında dövizdeki artışla ilgili dile getirdiği, “Türk lirasından çıkış ya da sabit kur rejimi dahil tüm önlemler masamızda” yönündeki açıklaması, ekonomi dünyasında, düşünülmeden yapılmış bir konuşma diye nitelendirildi.

KKTC Başbakanı'na tokat gibi cevap!
KKTC Başbakanı'na tokat gibi cevap!
GİRİŞ 23.05.2018 14:48 GÜNCELLEME 23.05.2018 15:02
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

KKTC eski Maliye Bakanı ve ekonomist milletvekili Ersin Tatar, “Kredi verenler seçim öncesi Türkiye’yi sıkıştırıp faizden daha fazla kazanmak için dövizi artırıyor, Türkiye ise, faiz artırmamakta direniyor, olan bu” dedi.
 
TÜRK LİRASINDAN ÇIKIŞ İMKÂNSIZ

Anamuhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili Ersin Tatar, KKTC’nin Türk lirasından başka bir para birimine geçmesinin ekonomik ve siyasi birçok nedenle imkânsız olduğunu belirterek, Başbakan’ın ayakları yere basmayan açıklaması ile spekülatif beklentiler yarattığını söyledi.

 

 

MAAŞLARI KİM ÖDEYECEK?

Tatar, “Başbakan Türk lirasından çıkışı dile getiriyor, ama burası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir, Türkiye ile çok sıkı bağları vardır. Biz ambargo ve izolasyon altındayız. KKTC bütçesinin yüzde 30’unu Ankara karşılıyor. Bütçeden yılda memurlara 2 milyar lira maaş ödeniyor. 70 bin kişi maaş alıyor. Peki, bunun finansmanı nasıl olacak, mali desteği nereden bulacağız?” diye konuştu.

Tatar şöyle devam etti: “Hükümet bir şeyler yaparak, dövizin artması nedeniyle Kıbrıs Türk halkının alım gücündeki düşüşü engellemek istiyorsa, Türkiye ile istişaresini koruyacak. Akaryakıt, elektrik zamlarını durdur, temel girdi maliyetlerini düşürmeye odaklan. Okul ve ev kira ücretlerini Türk lirası yap.

Öyle anlaşılıyor ki, kredi veren yabancı kuruluşların amacı Türkiye üzerinde faiz marifetiyle daha fazla para kazanmaktır. Türkiye hükümetini bu yüzden sıkıştırıyorlar. Türkiye de faizleri yükseltmeme konusunda direniyor. Böylece faiz yükselmediği müddetçe doların fiyatı da yükseltiliyor. Esas olay budur.”

YORUMLAR 17
  • Gerçekler 5 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs'da PKK'lıar cirit atıyor. Yerli ve milli müslüman bir nesil yetiştirilmesi lazım. Ateist dinsiz bir sistemle eğitim verirsen oradakiler PKK'lıda olur Rum'da olur. Kıbrısın acil bir şekilde Türkiye'nin ili yapılmalıdır. Kıbrısı kaybetmek demek ileride akdenizden Türkiye'nin tamamen kuşatılması demektir.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    bu kıbrısa bir ayar verilmeli.bunlar kimden yana.
    Cevapla
  • noname 5 yıl önce Şikayet Et
    rte en büyük icraatın olur bağla şu kktc yi tr ye. 3 büyük il daha çıksın ordan başbakan ı da vali yapın. bakalım bi daha böyle konuşabilecek mi?
    Cevapla
  • Hulusi 5 yıl önce Şikayet Et
    gavur musun, türk müsün karar ver ,sonra TL meselesini konuşalım
    Cevapla
  • çapraz ateş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam bizim taraftanmı yoksa rum tarafındanmı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle