Ruslardan Denizbank itirafı

Dubai'nin en büyük bankası Emirates NBD'nin 14.6 milyar TL (3.2 milyar dolar) karşılığında Denizbank'ı satın almasının ardından bankanın neredeyse tamamının sahibi olan Sberbank'ın CEO'su Herman Gref, Batı ülkelerinin yaptırımları olmasaydı Denizbank'ı satmayacaklarını söyledi.

Ruslardan Denizbank itirafı
Ruslardan Denizbank itirafı
GİRİŞ 23.05.2018 13:49 GÜNCELLEME 23.05.2018 13:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın iştiraki olan Denizbank'ı Dubaili Emirates'e satışının ardından Rus tarafından itiraf niteliğinde bir açıklama geldi.

'YAPTIRIM OLMASAYDI SATMAZDIK'

 

Sberbank'ın CEO'su Herman Gref Batı ülkelerinin yaptırımları olmasaydı Denizbank'taki yüzde 99.85 hissesini satmayacaklarını belirtti.

14.6 MİLYAR TL

Sberbank dün Denizbank'taki yüzde 99.85 hissesinin 14.6 milyar TL'ye ($3.2 milyar) eşit değer üzerinden Emirates NBD'ye satmak için anlaşmıştı.

BU YIL TAMAMLANACAK

Sberbank ve Emirates NBD tarafından yapılan açıklamalarda, anlaşmanın ülkelerin düzenleyici kurumlarının onaylarına bağlı olmakla birlikte bu yıl tamamlanmasının beklendiği belirtilmişti. Gref ayrıca Denizbank'ın satışına ilişkin anlaşmayı bu yıl üçüncü ya da dördüncü çeyrekte tamamlamayı planladıklarını belirtti.

Sberbank, neredeyse tamamına sahip olduğu Denizbank'ın Emirates NBD'ye satışı için geçtiğimiz aylarda anlaşma sağlamıştı.

YORUMLAR 2
  • Biri 5 yıl önce Şikayet Et
    Deniz bankla ticari ilişkimizi keselim . Yabancı bankalarla ticari ilişkilerimiz keselim. Madem devlet savaş açmıyor millet kendi savaşını versin. Ben yıllardır kendi savaşımı veriyorum ve mutluyum. Herkese vatani görev olarak kendi ticari savaşını yabancılara karşı vermesini öneriyorum.
    Cevapla
  • nana 5 yıl önce Şikayet Et
    bu bir oyun. bae ye satışı bir komplodur. rusları zorlamışlar. ekonomik opersyonlardan birde deniz banktan gelecek kışa doğru
    Cevapla