İş arkadaşına bir cümle kurdu! Tazminatsız kovuldu

İşyerinde çıkan tartışma sırasında mesai arkadaşına "Kalıbının adamı değilsin" dediği için tazminatsız işten atılan çalışana Yargıtay'dan kötü haber geldi.

İş arkadaşına bir cümle kurdu! Tazminatsız kovuldu
İş arkadaşına bir cümle kurdu! Tazminatsız kovuldu
GİRİŞ 23.05.2018 09:02 GÜNCELLEME 23.05.2018 09:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Mesai arkadaşına yaptığı çıkışla tazminatsız işten atılan işçi soluğu mahkemede almıştı. Yerel mahkemenin, 'Kıdem ve ihbar tazminatlarını almasına' hükmettiği dosya Yargıtay'a gitti.

Yargıtay 22. Hukuk Dairesi'nde görülen davada yerel mahkemenin verdiği kararın aksine "Kalıbının adamı değilsin" şeklindeki sözler, hakaret sayıldı. Daire, "Şeref ve haysiyete yönelik bir saldırı var. Mesai arkadaşına sataşmak, düşünceyi açıklama özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez" diyerek yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu.

 

 

Böylece Yargıtay A. adlı işçinin işveren tarafından tazminatsız kovulmasını haklı buldu.

Yargıtay 22. Hukuk Dairesi'nin kararında "Davacı işçinin işverenin bir başka işçisine sataşması nedeni ile iş akdinin haklı sebeple feshedilip edilmediği noktasında taraflar arasında uyuşmazlık söz konusudur.

4857 sayılı kanuna göre işçinin işverene veya ailesine karşı şeref ve namusuna dokunacak sözler söylemesi, davranışlarda bulunması ya da işveren hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnatlarda bulunması veya işçinin işverene veya aile üyelerinden birine sataşması haklı fesih nedeni olarak sayılmıştır" denildi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 4
  • Gazi 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka ....İşçinin Tazminat hak edip alması farklı dava,.....İşçinin hakaret edip hakaret davası ödemesi farklı dava..... Hakim savcı saçmalamış... Akıllı işçi hakim savcıdanda tazminat alabilir....
    Cevapla
  • Yüzdeelli 5 yıl önce Şikayet Et
    Batının kanunlarıyla adalet bu kadar olur. İşten çıkarmak zaten yeterli bir cezadır hakaret eden işçi için. Lâkin işçiye tazminat ödememek nedir? Hakaret etti diye geçmişini neden cezalandırıyorsun?
    Cevapla
  • antepli 5 yıl önce Şikayet Et
    her zaman işverene çalışın siz ,o çalıştığınız işveren benim 14yıl 7 ay gibi süreli bir çalışma hakkıma rağmen memuriyetten dolayı ayrılışımdan kaynaklanan ama hakkım olmayan kanunlarla sabitlenmiş durumdan dolayı tazminatımı alamayıp ayrılmak zorunda kaldım. vicdansız bir işveren grubu var ülkemizde, yaradanın elbette hesap soracağı gün vardır unutmayın.
    Cevapla
  • dsc fdfd 5 yıl önce Şikayet Et
    yuuuuuuh artık yani. Adamın emeğini böyle basit bir sebepten ötürü nasıl peşkeş çekersiniz.
    Cevapla