Bakan'dan İnce'ye cevap:2 lira 35 kuruşa veriyoruz

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 3.5 liralık mazot vaatine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan cevap geldi. Bakan Fakıbaba mazotun çiftçiye şu anda 2 lira 35 kuruştan verildiğini söyledi.

Bakan'dan İnce'ye cevap:2 lira 35 kuruşa veriyoruz
Bakan'dan İnce'ye cevap:2 lira 35 kuruşa veriyoruz
GİRİŞ 22.05.2018 15:27 GÜNCELLEME 22.05.2018 17:13
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, CNN Türk'teki canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Fakıbaba'nın açıklamalarından öne çıkan satır başları ise şu şekilde:

"Bayrama kadar 860 milyon lira destek vereceğiz"

 

Biz elimizden geldiği kadar, üretici, sanayici ve tüketicileri düşünen bir sistemle hizmet etmek istiyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadaolu Bölgesi hayvancılık ve kırsal kesimde geçinen insanlar. Biz şunun hesabını yaptık, desteği yem fiyatlarına mı ürüne mi destek verelim konusunda konuştuk ve ürüne destek vermeğe karar verdik. Sadece sütte 20 milyon destek sağladık. Toplamda 860 milyon destek ediyor. Bir de büyükbaş hayvanlara besi desteği veriyoruz. Bayrama kadar üretici vatandaşlarımıza 860 milyon lira destek sağlamayı düşünüyoruz.

Et fiyatları

3 markette kilosu 29 liradan et satıyoruz. Bu diğer kasapların daha çok kazandığı anlamına gelmiyor. Bunu daha öncede söyledim. Kıymanın ve kuşbaşının 35-41 lira olarak satılması normaldir. Ancak bizim 29 liralık fiyatlarımız bakanlık tarafından desteklenmiş fiyatlardır. Etin kalitesi anlamında bir fark yok. Örneğin kıymanın içerisindeki yüzde 20'ye kadar yağ olabilir. Gıda kodeksine göre yüzde 20'yi geçmeyen yağ normaldir. Ancak başka bir vatandaş ben sıfır yağlı kıyma alacağım derse farklı fiyattan kıyma satın alabilir.

Mazot destekleri

Sayın Başbakan mazotun yarısı bizden yarısı sizden demişti. Daha yeni müjdeler gelecektir. Biz mazot için destek vermeye başladık. Bu yıl 14,5 milyar liralık mazot desteğimiz var. Ramazan sonu bunun 10 milyar lirasını vermiş olacağız.

Mazot fiyatlarında bu yıl geçtiğimiz ayların ortalamasını aldık ve ortaya 4 lira 70 kuruşluk bir fiyat çıkıyor. Son desteklerimizle birlikte mazotun yarısını biz karşılıyoruz. Sayın Muharrem İnce'nin 3.5 lira olarak vaat ettiği mazot fiyatını biz şu anda 2 lira 35 kuruşa çiftçiye veriyoruz.

Fıstık fiyatları

Antep fıstığı konusu da son görüşmelerimizin ardından tatlıya bağlandı. Arkadaşlar doğru olan hak olan fiyata çekelim dedik ve şu anda 160 liraya kadar düştü. Önemli olan problem çıkmadan bu işin halledilmesi. Baklavacı arkadaşlara 220 liradan alıyorken artık 160 liraya düştü. Onlara siz de baklava fiyatlarını düşürün dedim.

YORUMLAR 17
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    çiftçi devletten destek alır almaz ya arsa alır ya araba veya ev alır. ya da gider başka bir yerde harcar o parayı. sonra çiftçilik yapmaya başlar. her şeyi kendi cebinden harcar. çünkü devletin desteğini harcadı önce. sonra dönüp derki bu ülkede çiftçilik çok pahalı. zarar ediyoruz. fiyatlar artmalı der. tüketicinin canına okurlar yani. çokları böyle.... bu bakımdan ucuz mazot yok onlara göre. çünkü mazot desteğini de çiftçilik dışında harcadılar....
    Cevapla
  • ahmet balcı 5 yıl önce Şikayet Et
    sayin bakanım şuan et fiyati 29 TL değil 31 tl haberiniz yok sanırım
    Cevapla
  • Edirneli 5 yıl önce Şikayet Et
    Geçin bunları hepsi boş laf hani nerede o fiyata mazot ?
    Cevapla
  • Yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Çiftçinin aldığı desteği kişisel çıkar için yok sayanlar hesap belli devlet gereğini yapıyor destek veriyor inkar edip yalanlamak olmaz. Makine alımları, hayvan alımları gibi destekler ödeme ertelemeleri ortadayken bunları inkar eden bu vicdana sığmaz.
    Cevapla
  • bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    Etin kalitesi anlamında bir fark çok kuşbaşı çok sert oluyor içinde sinir çok oluyor kıymada aynı şekilde çok sert oluyor lezzeti felanda yok ot gibi bakanlığın desteklediği etler böyle .
    Cevapla
  • H.B.V 5 yıl önce Şikayet Et
    Utanmıyormusun Yalan söylemeye?! Kasapmısın sen? Et çok kaliteli ,üstelik kıymasından mükemmel köfte oluyor!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle