Resmen yürürlüğe girdi! Maaşlarını peşin alacaklar

Devlet Memurları Kanunu'nun 4C maddesi uyarınca çalışırken, aynı kanunun 4B maddesi kapsamına geçirilen personel, bundan böyle maaşını peşin alacak.

Resmen yürürlüğe girdi! Maaşlarını peşin alacaklar
Resmen yürürlüğe girdi! Maaşlarını peşin alacaklar
GİRİŞ 22.05.2018 11:01 GÜNCELLEME 22.05.2018 11:54
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'de yer alan konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı 15 Nisan'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Devlet Memurları Kanunu'nun 4C maddesi uyarınca çalışan "geçici personel", aynı kanunun 4B maddesi kapsamında "sözleşmeli personel" olarak istihdam edilmişti. 4C'li statüsündeyken çalışması karşılığında maaş alan personele, 4B maddesi kapsamda bugün yapılan düzenlemenin ardından ücretleri peşin ödenecek.

 

Bu kapsamdaki personel kadroya geçirilmesinin ardından 15 Mart-14 Nisan mesailerinin ücretini 15 Nisan'da, 15 Nisan-14 Mayıs çalışmalarının maaşını da 15 Mayıs'ta aldı.

Ancak yapılan değişiklikle peşin almaları gereken 15 Nisan maaşları önümüzdeki günlerde kurumlarca tahakkuk ettirilerek 4B statüsüne geçen kamu personeline ödenecek.

Yapılan bu değişiklikle 2018 yılı içerisinde söz konusu çalışanlar bir maaş fazla almış olacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • Serhat 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadro isi 4 c lilere yaradi
    Cevapla
  • Guvenlik 5 yıl önce Şikayet Et
    Kitlere kadro var dediler hani sözler ne kadro var ne bisey hepsi aynı yapın da görelim sayın hazine bakanlığı benzinebenzinezammi verirsiniz bize de verin kadro tüm güvenliği biz yapıyoruz bir guvenlik görevlisi olarak ne diyeyim firma 100 yolcu getiriyor 6bin euro alıyor ben bir günde 2000 bin kişi arıyorum 1650 varmi ötesi
    Cevapla
  • Ceylan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizde kadro istiyoz okulda temizlik görevlisi olarak calisiyoz haksizlik yapmayin ayni isi yapiyoz yanimizdaki kadrolu yuksek maaş aliyor bu adaletmi
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    limon kardeşim o bahsettiğin sistemin kurucusu da devlettir. asgari ücreti ayarlayan da devlettir. haberin yoksa iyi oku. hiçbir vasfı olmayan bir işçinin saat ücreti devlette 2018 yılı itibariyle 9.10 TL’dir. Her türlü ustanın saat ücreti de 12.40 TL’dir. Durum düzeltilmelidir ve bu düzeltmenin öncelikle devlet tarafından yapılması lazım.
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    sagolsun reis 4c lilere bayram ustu bir sikintilarini giderdi ama bizler 4b ile ayni haklari istiyoruz adalet istiyoruz sahte 4b istemiyoruz . Reis soz verdi bize maliye bakani uygulamadi sahte 4b istemiyor 4c liler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle