Ekonomi bakanları niye listede yer almadı?

AK Parti milletvekili adaylar listesi netleşirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi yönetimi hariç bakanların tümünü sahaya sürdü. Erdoğan'ın ekonomi kurmayları ile ilgili tercihi bazı yorumları da beraberinde getirdi.

Ekonomi bakanları niye listede yer almadı?
Ekonomi bakanları niye listede yer almadı?
GİRİŞ 22.05.2018 09:23 GÜNCELLEME 22.05.2018 10:05

AK Parti'nin 24 Haziran seçimi için Yüksek Seçim Kurulu'na teslim ettiği milletvekili aday listesinde mevcut milletvekillerinden 149 isim yer bulamadı. AK Parti’de 316 milletvekilinden 167’si listelerde kendine yer buldu. Partinin mevcut milletvekili listesinin yüzde 48’i değişirken bakanlarla ilgili de sürprizler vardı.

Listelerde olmayan isimler arasında Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AB Bakanı Ömer Çelik ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de var.

 

Ekonomi ekibiyle ilgili tercih dikkat çekerken, ekonomide kritik günlerden geçilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi kurmaylarının yakın çalışma ekibinde ve kabinede kalmasını istemiş olabileceği ifade ediliyor. Bu tercihin aynı zamanda piyasalara yönelik istikrarın korunacağı yönünde mesaj vermek için yapılmış olabileceği aktarılıyor.

AK Parti'nin aday gösterilmeyen isimlerden bazılarını cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakan olarak değerlendirebileceği, bazılarının da yerel seçimlerde belediye başkanı adayı gösterilebileceği belirtiliyordu

KAYNAK: HABER7