KentBank, 20’inci yıl dönümünü kutladı

Hırvatistan’ın en hızlı büyüyen bankaları arasında yer alan KentBank’ın 20’inci kuruluş yıldönümü Zagreb'de özel bir etkinlik düzenlendi.

KentBank, 20’inci yıl dönümünü kutladı
KentBank, 20’inci yıl dönümünü kutladı
GİRİŞ 21.05.2018 15:53 GÜNCELLEME 21.05.2018 15:53

Süzer Grubu Onursal Başkanı Mustafa Süzer törende yaptığı konuşmada “KentBank Hırvatistan’ın en hızlı büyüyen, dijital bankası oldu, şube sayımız dolayısıyla çalışan istihdamımız hızla arttı. Bugüne değin çok güzel bir sektörel ivme yakaladık. Dilerim bu yükselerek devam eder, çünkü mühim olan sürdürülebilirliktir. Şirketler kendilerini güncel tutarak, yaşanan sosyo-kültürel, teknolojik gelişmelere ayak uydurarak, değişime her zaman açık olarak bu sürdürülebilirliği yakalar. İçinde bulunduğu toplumda yaşanan değişimi gören ve eğilimleri erken tespit edebilen şirketler her zaman bir adım önde olacaktır“ diye konuştu.

KentBank Yönetim Kurulu Başkanı Ivo Bilić ise 200 çalışan ve Hırvatistan genelindeki 15 şubesiyle 20 bin kişilik bir müşteri portföyüne hizmet sunduklarını belirtti.

 TÜRKİYE-HIRVATİSTAN TİCARET HACMİ ARTTI

Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Mustafa Babür Hızlan ise Türkiye'nin artık Hırvatistan'ın önemli yatırımcı ülkelerinden biri olduğunu söyledi. Hızlan, şunları kaydetti: “Hırvatistan'da Türk yatırımlarının bugünkü değeri 400 milyon Avro'ya ulaştı. Turizm, ulaştırma, bankacılık ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren yaklaşık 20 büyük Türk yatırımcı bulunuyor. 2003 yılında yaklaşık 100 milyon dolar olan iki ülkenin ticaret hacmi, 2017 yılında 531 milyon dolar olarak gerçekleşti. Geçen sene ticaret hacminde yüzde 29'luk bir artış yaşadık.“