Adalet Bakanlığı 200 sözleşmeli personel alımı! Kimler başvuru yapabilir?

Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatında ve atamalı taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 200 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Söz konusu ilan için alım yapılacak kadrolar belli oldu. Peki hangi kadrolar için alım yapılacak? Kimler başvuru yapabilir?

Adalet Bakanlığı 200 sözleşmeli personel alımı! Kimler başvuru yapabilir?
Adalet Bakanlığı 200 sözleşmeli personel alımı! Kimler başvuru yapabilir?
GİRİŞ 07.06.2018 11:45 GÜNCELLEME 07.06.2018 11:45

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre Adalet Bakanlığı bünyesine Bakanlık Merkez Teşkilatında çalıştırılmak üzere 10 avukat (tam zamanlı), 20 diğer teknik hizmet personeli (istatistikçi), 30 destek personeli (şoför), 40 destek personeli (hizmetli) ile Bakanlığın atamalı taşra teşkilatında aile, çocuk ve çocuk ağır ceza mahkemelerinde çalıştırılmak üzere 50 psikolog ve 50 sosyal çalışmacı olmak üzere toplam 200 sözleşmeli personel alımı yapılacaktır. Söz konusu kadrolara başvuru yapabilmek için 2016 KPSS B grubu puanına sahip olunması kaydıyla Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav başarı sırasına göre alımlar yapılacaktır. İşte detaylar...

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI!

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,

- Lisans mezunları için 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3, önlisans mezunları için 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2016 Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI!

Avukat Pozisyonu İçin:

- Hukuk fakültesinden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

- Başvuru tarihinin son günü itibarıyla avukatlık ruhsatına sahip olmak.

Diğer Teknik Hizmet Personeli (İstatistikçi) Pozisyonu için:

- İstatistik lisans bölümünden mezun olmak.  

Destek Personeli (Şoför) Pozisyonu İçin:

- En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

- E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak (ya da Karayolları Trafik Yönetmeliğinde 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile 01 Ocak 2016 tarihi itibarıyla yeni tip D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak)

Destek Personeli (Hizmetli) Pozisyonu İçin:

En az lise veya dengi okul mezunu olmak.

Psikolog Pozisyonu İçin:

- Psikoloji lisans bölümünden mezun olmak.

Sosyal Çalışmacı Pozisyonu İçin:

Sosyal Hizmet veya Sosyal Hizmetler lisans bölümlerinin birinden mezun olmak.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER!

- Başvuru Formu (Bu ilânda belirtilen pozisyonlara yapilân başvurular için sadece ekte yer alan formlar kullanılacaktır, bunun dışında kullanılan başvuru formları kabul edilmeyecektir.)

- Bitirdiği okul diploması ya da okul çıkış belgesinin aslı veya onaylı sureti, (Belgenin aslının ibraz edilmesi halinde sureti başvuru yapılacak Komisyon tarafından onaylanacaktır.)

- 2016-KPSS sonuç belgesi,

- Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu (Formun 2 adet hazırlanması, daktilo veya bilgisayar ile doldurulması, bilgilerde kısaltma yapılmaması, fotoğraf yapıştırılarak imzalanması gerekmektedir. Bu form Bakanlığımızca onaylanacaktır.)

- Fotoğraflı özgeçmiş (Elle yazılmış ve imzalanmış), Ayrıca; Avukat pozisyonuna başvuranlar için; Avukatlık ruhsatının baro veya noterden onaylı örneği, Destek Personeli (Şoför) pozisyonuna başvuranlar için; E sınıfı sürücü belgesi fotokopisi, (ya da Karayolları Trafik Yönetmeliğinde 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile 01 Ocak 2016 tarihi itibarıyla yeni tip D sınıfı sürücü belgesi)

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Adalet Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu ilana göre başvurular 21/05/2018 Pazartesi günü başlayıp, 30/05/2018 Çarşamba günü mesai saati bitiminde sona erecektir. Söz konusu ilanın detaylarını görmek için TIKLAYINIZ...