SETA’dan çarpıcı rapor! Güçlü Türkiye istemiyorlar

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) hazırladığı rapora göre Türkiye, 2010’dan itibaren tam bağımsız ülke ve yerel güç olma yolunda önemli adımlar attıkça ABD ve AB eksenli hamlelerle karşı karşıya kaldı.

SETA’dan çarpıcı rapor! Güçlü Türkiye istemiyorlar
SETA’dan çarpıcı rapor! Güçlü Türkiye istemiyorlar
GİRİŞ 19.05.2018 09:14 GÜNCELLEME 19.05.2018 10:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) hazırladığı Finansal Spekülasyonlar raporunda, Türkiye’nin, 2010’dan itibaren tam bağımsız ülke ve yerel güç olma yolunda önemli adımlar attıkça ABD ve onun yörüngesinde bulunan AB eksenli asimetrik finansal ultra tüzel organizmanın askeri, siyasi, ekonomik ve kültürel hamleleriyle karşılaştığı belirtildi. 

REFERANDUM HEDEFTE 

 

Türkiye ekonomisine yönelik gerçekleştirilen çeşitli finansal spekülasyonların da arkasında yer aldığına işaret edilen raporda, şu ifadelere yer verildi:

“2016 ile 2017 sonu arasında Türkiye’ye karşı üç önemli finansal spekülasyon gerçekleştirilmiştir. Bu süreçte dolar kuru ekonomik gerekçelerle izah edilemeyecek ölçüde dalgalı bir seyir izlemiştir. Belirtmek gerekir ki bu finansal spekülasyonlardan ikisi Türkiye için hayati derecede önemli olan Nisan 2017 Cumhurbaşkanlığı sistemi referandumu öncesinde gerçekleştirilmiştir.”

SETA raporunda, kredi derecelendirme şirketleri, düşünce kuruluşları ile finansal medya ve kurumların Türkiye ekonomisine dönük yaptıkları ekonomik büyüme tahminlerinde sürekli ve ciddi biçimde yanılmalarının da oldukça anlamlı olduğu belirtildi.

‘HAKAN ATİLLA DAVASI 17 ARALIK’IN DEVAMI’

SETA raporunda, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla aleyhine ABD’de açılan davanın da “asimetrik finansal ultra tüzel organizma” bünyesindeki bir fiziksel zorlama ve kontrol oluşumu olan FETÖ tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan 17-25 Aralık hukuk darbesinin doğal bir devamı niteliğinde olduğu vurgulandı.

Raporda, “Bu dava, 2013 ve sonrasında Türkiye’ye karşı yürütülen çok boyutlu soğuk/sıcak savaşın başka bir cephesi hüviyetindedir ve Türkiye’nin siyasi risk primini yükseltmek, Türkiye ekonomisine direkt ve dolaylı yollardan zarar vermek ve finansal piyasalarda dalgalanmaya ve istikrarsızlığa yol açmak amacıyla kullanıldığı yönünde oldukça güçlü bir izlenim vermektedir” yorumu yapıldı. 

YORUMLAR 5
  • Erdalsilo 5 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayįp Erdoğan diyorum Allah çok uzun ömür versin diyorum ve gelecek çok sağlam taşlar üzerinde kuruluyor diyorum
    Cevapla
  • Erdalsilo 5 yıl önce Şikayet Et
    Atatürkten sonra Türkiye ilk kez bağımsızlık yolunda haydı hayırlısı
    Cevapla
  • tarık 5 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü iktidar güçlü Türkiye demektir. RTE düşmanlığının altında yatan gerçek bu. Eğer bu millet 24 Haziran da yanlış yaparsa boynundaki prangayı asla çıkaramaz. Zira İnce Demirtaş Akşener Karamollaoğlu Perinçek dahi batının proje adaylarıdır.
    Cevapla
  • vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    Gozunuzu acin, eskiden daha berbat idi, ekmek sogan ye, ama hurriyet in elinde olsun
    Cevapla
  • wtf 5 yıl önce Şikayet Et
    o yüzden dolar önlenemiyor..herşey dış güçlerden..fakirliğimiz dış güçlerden..
    Cevapla