Bakan Arslan'dan 19 Mayıs mesajı

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "Gençlerimize düşen en önemli görev, devraldıkları mirası daha da zenginleştirmek için özveriyle çalışmak; kendilerinden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha parlak, çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh bir ülke bırakmak olmalı." ifadesini kullandı.

Bakan Arslan'dan 19 Mayıs mesajı
Bakan Arslan'dan 19 Mayıs mesajı
GİRİŞ 18.05.2018 17:23 GÜNCELLEME 18.05.2018 17:23

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı  dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kendi köklerinden beslenmeyen milletlerin ayakta durması ve geleceğini  garantiye almasının mümkün olmadığının altını çizen Arslan, bin yıllık Türk  tarihinin en önemli dönüm noktalarının başında, İstiklal Savaşı'nın geldiğini  vurguladı. Bağımsızlığın, Cumhuriyetin, demokrasinin, çağdaş yaşam ve kurumların  19 Mayıs'ta başlatılan mücadelenin eseri olduğuna işaret eden Arslan, 19 Mayıs'ın  "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanmasının, gençlerin hangi badirelerden  geçerek bu günlere gelindiğini öğrenmesi bakımından anlam taşıdığını belirtti.

Arslan, gençlerin, 99 yıl önce başlatılan mücadeleyi, tarihten  aldıkları ilhamla, medeniyet yürüyüşünü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklarını  vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gençlerimize düşen en önemli görev, devraldıkları mirası daha da  zenginleştirmek için özveriyle çalışmak; kendilerinden sonra gelen nesillere  bugün olduğundan çok daha parlak, çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha  müreffeh bir ülke bırakmak olmalıdır. Bu düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin  kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün  kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün  şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere  tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı  kutluyorum."