Çirkin dolar tezgâhı! Operasyonun arkasından onlar çıktı

Hükümetin seçim kararının ardından yurt dışı kaynaklı finans piyasaları da dedikodularını artırdı. Dedikodularla piyasayı yönlendiren bu kesim geçtiğimiz hafta iki hamle ile yeniden düğmeye bastı.

Çirkin dolar tezgâhı! Operasyonun arkasından onlar çıktı
Çirkin dolar tezgâhı! Operasyonun arkasından onlar çıktı
GİRİŞ 18.05.2018 07:12 GÜNCELLEME 18.05.2018 09:26
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Türkiye 24 Haziran seçimlerine giderken Gezi, 17/25 Aralık ve 15 Temmuz sonrasına benzer bir ekonomik operasyonla karşı karşıya. Yatırım, üretim, istihdam, ihracat ve büyüme gibi kalemlerde dünyayı kıskandıracak gelişmeler kaydeden Türkiye, üretilen dezenformasyonla faiz artışına sıkıştırılıyor.  

Önce ekonomi bürokrasisinin ani toplantı yapacağı şeklinde asparagas bir haberle piyasalar speküle edildi. Ardından İngiltere merkezli bir bankanın hazırladığı raporda Merkez Bankası’nın faiz oranlarını 200 baz puan artıracağı dedikodusu yayıldı.

Haberin yayınlanma biçimi ardından düzeltme şekli dedikodularla piyasalara yön verilmesine özel bir örnek olurken, dolar kurunun önceki gün 4,50’yi gören kısa süreli hareketliliğin de kur-faiz hesabı yapan bu çevrelerin anlık oyunları olduğunu gözler önüne serdi.

 

Çünkü piyasalarda bu gelişmeler sürerken, bu çevreler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya görüşmesi öncesinde doları 4.50 seviyelerine çıkardı.

Birkaç saat içerisinde yaşanan bu gelişmeler dahi döviz kurlarındaki spekülatif yükselişlerin altında ‘yurt dışı kaynaklı’ kesimlerin olduğunu gözler önüne serdi.

RAPORLU OYUN

Kurlarda yaşatılması planlanan dalgalanma ile ilgili ilk adımlar bununla sınırlı değil. Geçen haftaki asparagas haberin ardından İngiltere menşeli bir banka da hazırladığı raporu piyasalara sızdırdı. 25 Nisan tarihindeki Para Politikası Kurulu’nda 75 baz puan artırılarak 13.75’e çıkarılan geç likidite penceresi (GLP) faiz oranının 15.75-16.00 bandına yükseleceği beklentisi oluşturuldu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 114
  • kazım 5 yıl önce Şikayet Et
    dolarda oyun var peki piyasadaki zam yağmurunda ne var.
    Cevapla
  • Allahın izniyle 5 yıl önce Şikayet Et
    Eski Türkiye geride kalacak her zaman döndürdükleri dönme dolap dönmez olacak Türk milleti bu vesayet ve baskı çarkını kıracak içimizdeki ve karşımızdaki düşman artıklarına 24 haziranda osmanlı tokatını vuracak güneş yeniden Türk milletinin üzerine doğacaktır.
    Cevapla
  • Kartal 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti devletini darbe ve terörle yıkamayanlar, dolar ile yıkmaya çalışıyor. Bu hainler içeriden ve dışarıdan kordineli ve planlı
    Cevapla
  • ver mehteri 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sana şükürler olsun ki ne büyük ülkeyiz içerden dışardan bu kadar çok saldırılara rağmen ilerliyoruz inşallah daha hızlı bir şekilde DEVAM
    Cevapla
  • birbey 5 yıl önce Şikayet Et
    ulan millet düşmüş can derdine bu bazı yavsaklar düşmüş doların peşine bu memleket kimin ki acaba sen ben o onlar hep birlikte bu vatanın evlatları degilmiyiz vatan kaybetmesin varsın hani olmazda biz birlik olursak az tl miz deger kayber olsun zarar edelim etmeyizde yaaaa vicdan az yaa bırakın bu dolar işlerini vatan deyin biraza yüreginiz vatan için atsın....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle