Amerika'da ülkenin yarısı yaşam mücadelesi veriyor

United Way'in hazırladığı rapora göre, ABD'de toplam hane halkının yaklaşık yüzde 43'ü yiyecek ve konut gibi temel gereksinimleri karşılayamıyor.

Amerika'da ülkenin yarısı yaşam mücadelesi veriyor
Amerika'da ülkenin yarısı yaşam mücadelesi veriyor
GİRİŞ 18.05.2018 06:25 GÜNCELLEME 18.05.2018 06:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

119 milyon hane halkının bulunduğu Amerika'da 50.8 milyon temel yaşam gereksinimlerini karşılamıyor. 16.1 milyon hane halkı ise federal yoksulluk sınırın altında hayatta kalmaya çalışıyor.

67 MİLYON HANE HALKI YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

 

 

ABD'nin en büyük kar amacı gütmeyen kuruluşlarından olan United Way'in raporunda, ülkede bulunan 119 milyon hane halkının 50,8 milyonunun (yüzde 42,6'sının) yiyecek, konut, sağlık, çocuk bakımı, ulaşım ve cep telefonu gibi temel yaşam gereksinimlerini aylık bütçeleriyle karşılayamadığı belirtildi.

ABD'de 16,1 milyon hane halkının (yüzde 13,5'inin) federal yoksulluk sınırının altında yaşadığına yer verilen raporda, 34,7 milyon hane halkının (yüzde 29,1'inin) ise federal yoksulluk sınırın üzerine olduğu ancak modern ekonomik koşullarda hayatta kalmak için gerekli aylık bütçeye sahip olmadığı ifade edildi.

Ülkenin 18 eyaletinde yapılan araştırmaya göre, bu eyaletlerin her birinde hane halkının yüzde 30'undan fazlasının temel ihtiyaçlarını gidermek için yeterli bütçeye sahip olmadıkları bildirildi.

EN ZENGİN EYALETLERDE FİYASKO

Raporda, ABD'nin en zengin eyaletlerinden olan Kaliforniya'da ve turizm cenneti olarak kabul edilen Hawaii'de hane halkının yüzde 49'unun yoksullukla mücadele ettiğine dikkat çekildi.

Ayrıca, raporda, ABD'deki tam zamanlı işlerin üçte ikisinin saat başına 20 dolar (89 Türk lirası) veya yılda 40 bin dolardan (178 bin Türk lirasından) daha az gelir sağladığı bilgisine yer verildi.

YORUMLAR 3
  • Fiyasko 5 yıl önce Şikayet Et
    Yıllık 178 bin TL aylık 14 bin 800 TL eder. Aman ne fakirlermiş vah vah bir de bize baksınlar. Bizdeki aylık 1, 600 TL ücreti yani aylık 355 doları duysalar bunlar nasıl yaşıyor, ne kadar fakirler zavallılar derlerdi herhalde.
    Cevapla
  • dilesem 5 yıl önce Şikayet Et
    Yılda 40 bin dolarla krallar gibi yaşarız biz. Yazık ....çok üzüldüm ya!
    Cevapla
  • tokuma tushi 5 yıl önce Şikayet Et
    battınız bittiniz, yakında yağmalar'da başlar birbirini yemeler'de az kaldı.. dünyada oraya buraya karışacağına otur da aç milletini doyur kendi iç meselerinle ilgilen sen kimsin de dünyaya poliscilik oynuyorsun ey amerikaaaa.. başına gelen felaketler neden geliyor otur da ona bi kafa yor kafa denen bir şeyiniz varsa.. saten dünyada ne kadar hırsız var ne kadar vatan haini var ne kadar terorist var hepsine kucak açmış oturuyorsunuz o ülkeni beri berketi mi olur bide burdan bak canım :) (beter olun)
    Cevapla