Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı farklı branşlara personel alımı...

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde görev yapan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına farklı branşlarda Muvazzaf Subay alımı yapılıyor. Peki başvuru şartları neler?

Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı farklı branşlara personel alımı...
Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı farklı branşlara personel alımı...
GİRİŞ 08.06.2018 16:25 GÜNCELLEME 08.06.2018 16:26

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına farklı branşlarda görevlendirilmek üzere Muvazzaf Subay alımı yapılıyor. Söz konusu Subay alımları Öğretmen ve Mühendis branşlarında olacak ve her branşın kendine özel başvuru şartları olacak. İşte detaylar…

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- Muvazzaf subay adayları için 926 sayılı TSK Personel Kanunu 14’üncü maddesi ile Fakülte ve Yüksek Okullar Askerî Öğrenci Komutanlıkları ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksek Okullardan Yetişen Subaylara ait Yönetmelik 25/a ve 25/b maddelerinde düzenlenmiş olan nitelikleri taşımak. Bunlar:

- Türk vatandaşı olmak,

- Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zamanaşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adlî sicilden çıkartılmış olsa bile, bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,

- Sivil ve askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmış olmamak, -7-

- Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmış olmak, (V) Herhangi bir kadın veya erkek ile nikâhsız olarak birlikte yaşamamak,

- Tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya karışmamış olmak,

- Herhangi bir işte çalışmış veya çalışıyor ise çalıştığı iş yerinden müspet belge almak,

- Hakkında Yedek Subay olamaz kararı bulunmamak.

- Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.

- Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.

Yaş ile İlgili Şartlar Nelerdir?

01 Ocak 2018 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre;

- Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1991 ve daha sonraki doğumlular),

- Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1986 ve daha sonraki doğumlular).

Öğrenim ile İlgili Şartlar Nelerdir?

- TABLO-1’de yer alan 4 yıl süreli fakülte/yüksekokul bölümlerinden mezun olmuş olmak,

- Lisansüstü eğitim zorunluluğu olan branşlarda TABLO-1’de yer alan şartları sağlamak,

- Öğrenimlerini yurt dışında bitirenlerden diplomalarının yurt içinde denkliği veya yurt içi en az 4 yıl süreli fakülte/yüksekokulların programları ile aynı müfredata sahip olduğu, Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanmış belge sahibi olmak,

- Yabancı Dil Öğretmenliklerine müracaat edecek adaylar için ÖSYM tarafından yapılan son beş yıl içerisindeki (2014 dahil) Yabancı Dil Sınav (YDS) notu en az 85 olmak, (25.02.2016 tarihli ÖSYM Yönetim Kurulu kararında belirtilen Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Tablosunda belirtilen yabancı dil sınavlarından notu olan adaylar için YDS 85 notuna denk yabancı dil sınav notu (CPE, TOEFLİBT, CAE, PTE Akademi) kabul edilecektir.)

- Herhangi bir bakanlık veya kuruluşa karşı mecburi hizmeti olmamak ve kazandığı mesleki sıfatı nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt etmek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

- Adaylar başvurularını 31 Mayıs 2018 (saat 23.59’a kadar) tarihine kadar, Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet ile giriş yaparak çevrimiçi (online) gerçekleştireceklerdir. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

- Adayların çevrimiçi (online) başvuru formunu doldurmalarını müteakip başvuru bilgileri başvuru merkezinde kayda girecektir. Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde TC Kimlik Numarası kullanılacaktır.

- Çevrimiçi (online) başvurular, başvuru yapılan internet sayfasından e-devlet şifresi girilmek suretiyle son müracaat tarihine kadar güncellenebilecektir.

- Başvurusu kabul edilen adaylara fiziki yeterlilik testi ve mülakat tarihleri https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır. Adaylara posta ile tebligat yapılmayacaktır.

- Asıl başvurular; başvurusu kabul edilen adayların kayıt kabul aşamasına gelmeleri ile yapılmış sayılacaktır.

Söz Konusu İlanın Detaylarını Görmek İçin Tıklayınız...