Fakıbaba:Türkiye et ihraç eden ülke haline gelecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Geldiğim günden beri söylüyorum, bu ülke et ithal eden değil et ihraç eden bir ülke haline gelecek" dedi.

Fakıbaba:Türkiye et ihraç eden ülke haline gelecek
Fakıbaba:Türkiye et ihraç eden ülke haline gelecek
GİRİŞ 17.05.2018 11:30 GÜNCELLEME 17.05.2018 11:30

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref  Fakıbaba, "Geldiğim günden beri söylüyorum, bu ülke et ithal eden değil et ihraç  eden bir ülke haline gelecek." dedi.

Fakıbaba, Gaziantep'te Genç Çiftçi Projesi kapsamında düzenlenen  etkinlikte yaptığı konuşmada, İsrail'in, Gazze'de Filistinlilere yönelik  saldırılarını kınadı.

Çiftçiliğin, tarımın, Türkiye'nin geleceği olduğunu belirten Fakıbaba,  "Büyük devlet olmak önemli ama dünyada söz sahibi olabilmek için tarım ve  hayvancılık önemli. Hükümet olarak tarım ve hayvancılıkla uğraşanların yanındayız  çünkü bir ülke kendi gıdasını üretemiyorsa tam bağımsız olamaz." ifadesini  kullandı.

Fakıbaba, kırsal kalkınma olmadan genel kalkınmanın  sağlanamayacağına dikkati çekerek, "Biz Gaziantep'i kalkındıracaksak önce  kırsalını kalkındırmalıyız. Üretici ve köylü kardeşlerimizi sadece tarımsal  hasılatımızı artırsın diye değil, kırsalı kalkındırdıkları için de seviyoruz.  Köyde yaşayan vatandaşlarımızın standartlarını yükseltmek bizim öncelikli  görevimiz. Bu anlamda desteklerimiz devam edecek." diye konuştu.

Genç Çiftçi Projesi'nin sosyal bir proje olduğunu, böylelikle  gençlerin köylerde kalmasını sağlayacaklarına işaret eden Fakıbaba, şunları  kaydetti:

"Geldiğim günden beri söylüyorum, bu ülke et ithal eden değil et  ihraç eden bir ülke haline gelecek. Bunu söylerken yapılan hesaplara göre  söylüyorum. İnşallah hayvan sayımız hızla artacak. Hayvan sayısını artırmadan et  ithalatını azaltmamız mümkün değil. Biz şu an anayı çoğaltıp yavru oluşturmaya  çalışıyoruz. Allah’ın izniyle bunların hepsi olacak. Şimdi genç kardeşlerimiz bir  yılda 40 hayvanı 60 yapmış. Böyle devam edeceğiz. Biz çalışkanız ve üretken bir  ülkeyiz. Allah'ın izniyle sizin gibi değerli çiftçi kardeşlerimiz varken,  devletimizin de destekleri varken, ülkemiz daha büyüyecek, gelişecek ve  düşmanlarına korku salacak."

KAYNAK: AA